Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Επίσκεψη του υποψηφίου Δημάρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Άρτας


«Στις δύσκολες αυτές εποχές οι εκπαιδευτικοί μας κάνουν το καλύτερο που μπορούν. Τους αξίζουν διπλά συγχαρητήρια».
Στα πλαίσια του κύκλου επαφών με τους φορείς της Άρτας, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, συνοδευόμενος από υποψήφιους συμβούλους, επισκέφθηκαν τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Άρτας. Εκεί ενημερώθηκαν από τους Προϊσταμένους κο Γκόρο και κο Δημητρίου αντίστοιχα, για τα προβλήματα και τις ελλείψεις των υπηρεσιών.

Ο κος Τσιρογιάννης δήλωσε εξαρχής πως η συνεργασία της Δημοτικής Αρχής και των Διευθύνσεων θα πρέπει να είναι άριστη και συνεχής, καθώς θα πρέπει να δοθεί βαρύτητα και να υπάρχει καλή διαχείριση, ώστε να δίνονται λύσεις στα καθημερινά προβλήματα. Η αποκέντρωση αρμοδιοτήτων σύμφωνα με τον υποψήφιο Δήμαρχο είναι ένα βασικό βήμα για να γίνουν ουσιαστικές αλλαγές που θα ενισχύσουν την εκπαίδευση, η οποία είναι και τοπική υπόθεση.

Ο κος Τσιρογιάννης δεσμεύτηκε ότι ως νέα δημοτική αρχή θα βρίσκεται στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας. Εξήρε τη σπουδαιότητα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, τονίζοντας πως  είναι πολύ σημαντικό κομμάτι στην εκπαίδευση των παιδιών, σημειώνοντας ταυτόχρονα την ανάγκη για ενεργό συμμετοχή του σχολείου στις μορφωτικές, πολιτιστικές κλπ δράσεις και ανάγκες του τοπικού πληθυσμού. Σημείωσε δε πως είναι απαράδεκτο να μη λειτουργεί το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής που είναι πλέον παρατημένο.

 Ο κος Γκόρος εστίασε στο μεγάλο πρόβλημα των υποδομών. Τόνισε ότι κύριο ζήτημα της Διεύθυνσης είναι η εξεύρεση στέγασης για τέσσερα νηπιαγωγεία εντός της πόλεως (2ο, 7ο, 9ο και 10ο) και τεσσάρων στην περιφέρεια του Δήμου (Γραμμενίτσας, Καμπής, Φιλοθέης, Αγίων Αναργύρων). Ακόμη αναγκαίος κρίνεται ο εξοπλισμός των μονάδων με Η/Υ, φωτοτυπικά μηχανήματα και φαξ ενώ στόχος της υπηρεσίας είναι η μεταφορά του Ειδικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου στο κτίριο της Ελεούσας, όταν αυτό αποδεσμευτεί από τους μαθητές του 7ου Δημοτικού που στεγάζονται προσωρινά εκεί έως ότου παραδοθεί το νέο κτίριο. Ο ίδιος ζήτησε καλύτερη διαχείριση των πόρων, ώστε να καλύπτονται ισομερώς οι λειτουργικές ανάγκες των μονάδων.

Ο κος Δημητρίου υπογράμμισε πως μείζον ζήτημα είναι η στέγαση του Μουσικού Σχολείου, για το οποίο ο κο Τσιρογιάννης δεσμεύτηκε  πως το θέμα αυτό βρίσκεται πολύ υψηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων της παράταξής του, καθώς και η μεταφορά του Εσπερινού σχολείου σε σχολική μονάδα στο κέντρο της πόλης.

Ο κος Τσιρογιάννης αφού συζήτησε και με τους δύο Διευθυντές για τα τρέχοντα προβλήματα αλλά και για χρονίζοντα αιτήματα των υπηρεσιών, δήλωσε ότι το σχολείο πρέπει να λειτουργεί προς όφελος της κοινωνίας, υπογραμμίζοντας πως στο νέο ΕΣΠΑ υπάρχουν χρήματα για την εκπαίδευση.