Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Στον Μητροπολίτη ο Γ. Νίτσας

Επίσκεψη πραγματοποίησε τη Δευτέρα, 24-03- 2014 ο Γιώργος Νίτσας, επικεφαλής του συνδυασμού ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΡΑ, μαζί με συνεργάτες του στο Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης  Χρυσόστομο. Ζητήσαμε να επισκεφτούμε το Μητροπολίτη, ο οποίος ανήκει στη νέα γενιά των Ιεραρχών, όχι μόνο εθιμοτυπικά, αλλά κυρίως για να του γνωστοποιήσουμε το πρόγραμμα μας και επειδή τα πολιτιστικά θέματα βρίσκονται στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας.     
                                    
Σήμερα που η οικογένεια δοκιμάζεται και περισσότεροι συνάνθρωποι υποφέρουν με ολοένα αυξανόμενους ρυθμούς η συνεργασία με την Εκκλησία παρίσταται πιο επίκαιρη από ποτέ.                                                             
 
 Μπορούμε να συντονίσουμε από κοινού δράσεις και πρωτοβουλίες που θα δώσουν νέα ηθικά και πολιτιστικά ερείσματα στους περισσότερους από τους συνανθρώπους μας.                                                                                             
 
Είναι γεγονός ότι ο υλισμός του νεοφιλελευθεριστικού μοντέλου έρχεται σε ευθεία αντίθεση, τόσο με τον ανθρωπισμό της Εκκλησίας, όσο και με τις Αρχές της παράταξής μας.                                                                                 
 
Ο σεβασμιώτατος επέρρωσε τις σκέψεις μας, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Εάν η παράταξή σας ηγηθεί του Δήμου, θα μας βρείτε συμπαραστάτες σε κάθε πολιτιστική δράση, ώστε να γίνει γνωστή η πόλη της Πρέβεζας παντού, όπου υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι θα ενδιαφερθούν για τους αρχαιολογικούς θησαυρούς και το περιβαλλοντικό κάλλος του τόπου».                              
Δεδομένο ότι η Μητρόπολη  της Πρέβεζας θα συνδράμει κάθε παράταξη, η οποία θα ηγηθεί του Δήμου, το δικό μας σχόλιο, και θα το πράξει με την ίδια συμπάθεια, με την οποία περιέβαλε εμάς.
Ο κ. Νίτσας ενημέρωσε το Σεβασμιώτατο και για τους 3 άξονες ανάπτυξης που έχει στοχεύσει η παράταξή του στην τουριστική ανάπτυξη, στην αγροτική παραγωγή, στην αλιεία και στην κτηνοτροφία, όπως επίσης και στην ενέργεια (ήλιος, αέρας, ανακύκλωση).                                                                          
 
Στη συνάντηση παρευρέθησαν και συνεργάτες του Συνδυασμού, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να συστηθούν στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης  Χρυσόστομο, ενώ κατέθεσαν τις προσωπικές τους σκέψεις για την υφιστάμενη κατάσταση, όσο και για τους στόχους τους στο εγγύς μέλλον.