Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Από τους πιο επικίνδυνους οι δρόμοι της Πρέβεζας

TROXAIO PREBEZA 21 10
Από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, όταν άρχισαν να ρέουν τα κονδύλια από το πρώτο πακέτο Ντελόρ, μέχρι και σήμερα όπου ολοκληρώνεται το ΕΣΠΑ, δαπανήθηκαν τεράστια ποσά για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου.
Ειδικά στην Ήπειρο, για δύο δεκαετίες περίπου, οι δρόμοι αποτέλεσαν την πρώτη προτεραιότητα όλων.
Δυστυχώς το αποτέλεσμα δεν είναι το αναμενόμενο. Θα έπρεπε τουλάχιστον, μετά από είκοσι χρόνια παρεμβάσεων, το κεντρικό οδικό δίκτυο στους τέσσερις νομούς, να είναι αξιοπρεπές.
 
Όμως τα αποτελέσματα είναι λυπηρά. Σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας που εκπόνησε το Εργαστήριο Συστημάτων Χρηματοοικονομικής Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης, ο Νομός Πρέβεζας συγκαταλέγεται σε αυτούς με το χειρότερο και πιο επικίνδυνο οδικό δίκτυο.
Η έρευνα διενεργήθηκε από τους κ. Κωνσταντίνο Ζοπουνίδη, καθηγητή Πολυτεχνείου Κρήτης, μέλος της Βασιλικής Ακαδημίας Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών Επιστημών της Ισπανίας και επισκέπτη καθηγητή του Audencia Nantes School of Management, κ. Μιχαήλ Νικολαράκη, διδάκτορα Πολυτεχνείου Κρήτης, κ. Μιχαήλ Δούμπο, αναπληρωτή καθηγητή Πολυτεχνείου Κρήτης και μέλος του Εργαστηρίου Συστημάτων Χρηματοοικονομικής Διοίκησης,και τον μεταπτυχιακό φοιτητή κ. Ανδρέα Δαριβιανάκη.