Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Παρεμβάσεις του Ν. Ανατολιωτάκη για την ενίσχυση της ΛΓ Εφορείας Αρχαιοτήτων

Σε διαδοχικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση της ΛΓ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Πρέβεζας – Άρτας με το ανάλογο προσωπικό φύλαξης, προέβησαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού κ. Νικόλαος Ανατολιωτάκης.
 Μεταξύ άλλων,  με έγγραφα στις 10/12/2013  και στις 28/2/2014 προς τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κ. Μητσοτάκη και προς τη Γ.Γ. Υπουργείου Πολιτισμού κ. Λ. Μενδώνη, επισημάνθηκε το έντονο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα Αρχαιολογικά Μουσεία Νικόπολης- Άρτας τα οποία απειλούνται με κλείσιμο καθώς και οι Αρχαιολογικοί Χώροι Νικόπολης, Κασσώπης και Νεκρομαντείου.
Δεδομένης και της σημασίας που έχουν τα πολιτιστικά μνημεία για την στήριξη της οικονομίας και της ανάπτυξης της Ηπείρου,   ζητήθηκε η   άμεση εξεύρεσης λύσης, με την τοποθέτηση κατά προτεραιότητα προσωπικού στα ανωτέρω μουσεία και Αρχ. Χώρους, μέσω του προγράμματος κινητικότητας.
 Υπογραμμίζεται ακόμη  ότι σήμερα τα παραπάνω Μουσεία και οι Αρχαιολογικοί Χώροι δεν φυλάσσονται επαρκώς και τα προβλήματα θα αυξηθούν ενόψει του διευρυμένου ωραρίου της θερινής περιόδου κατά την οποία αναμένεται αυξημένη τουριστική κίνηση.
Οι παρεμβάσεις του Περιφερειάρχη κ. Αλεξ. Καχριμάνη και του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη κ. Ν. Ανατολιωτάκη, θα  συνεχιστούν  προς αυτή την κατεύθυνση,  δεδομένης και της προσπάθειας που καταβάλλεται από τους αρμόδιους φορείς για την ένταξη της Νικόπολης στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCΟ.