Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Κλωστήρια Πρέβεζας: Ψηφίστηκε στην βουλή η τροπολογία για το συνταξιοδοτικό των εργαζομένων

  • Σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε ο κ. Τσουμάνης που είχε επικοινωνία με τον πρωθυπουργό.
  • Με τροπολογία που ψηφίστηκε δίνεται επιτέλους λύση στο συνταξιοδοτικό των εργαζομένων

Λύση στο συνταξιοδοτικό πρόβλημα για τους 20 περίπου πρώην εργαζομένους στα Κλωστήρια Πρέβεζας δόθηκε μετά από τροπολογία που κατατέθηκε και ψηφίστηκε στη βουλή παραμονή Χριστουγέννων , και ήδη κάποιοι από αυτούς που έχουν συμπληρώσει χρόνια και ένσημα κατέθεσαν τα χαρτιά τους για συνταξιοδότηση, ενώ και οι πιο νέοι αισθάνονται ασφαλείς πλέον ότι θα πάρουν τη σύνταξή τους. 
Για το θέμα ο βουλευτής Πρέβεζας κ Δημήτρης Τσουμάνης είχε επικοινωνία στη βουλή με τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, ζητώντας του να δώσει το πράσινο φως στον Υπουργό Εργασίας για να ενταχθεί στην συνέχεια η τροπολογία στο νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς από τον υπουργό οικονομικών, επιταχύνοντας έτσι τις εξελίξεις και δικαιώνοντας ταυτόχρονα τους ανθρώπους αυτούς.

Σε δηλώσεις του ο κ. Τσουμάνης ανέφερε ότι η ρύθμιση αυτή, ήταν αναγκαία, για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης, αλληλεγγύης και ισονομίας. Να θυμίσουμε ότι εγκύκλιος του ΙΚΑ προέβλεπε πλασματικό και όχι κανονικό, το χρόνο της Ειδικής Επιδοματικής Ενίσχυσης που είχαν ενταχθεί οι πρώην εργαζόμενοι των κλωστηρίων με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βγουν σε σύνταξη και να

χρειάζεται να παραταθεί ο εργάσιμος χρόνος. Ωστόσο με την τροπολογία που κατατέθηκε και ψηφίστηκε διορθώθηκε η αδικία και δόθηκε λύση στο σημαντικό αυτό ζήτημα. Ως Χριστουγεννιάτικο μπουναμά, χαρακτήρισαν την ρύθμιση οι απολυμένοι των κλωστηρίων τόσο για τους ίδιους όσο και για τις οικογένειες τους, βλέποντας παράλληλα να δικαιώνεται ο αγώνας τους.