Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Σε εξέλιξη η πρώτη δημοσκόπηση στην Ήπειρο… Ποια ονόματα παίζουν σε Περιφέρεια και Δήμο Πρέβεζας


DHMOTIKES EKLOGES
Σε εξέλιξη βρίσκεται η πρώτη δημοσκόπηση στην Ήπειρο, εν όψει των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών του Μαΐου. Η δημοσκόπηση διενεργείται από την εταιρία ΚΑΠΑ Research και το πιθανότερο είναι ότι γίνεται για λογαριασμό της Νέας Δημοκρατίας.
Άλλωστε έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι στο κόμμα του Αντώνη Σαμαρά οριστικοποιήθηκαν εδώ και λίγες ημέρες τα ονόματα των υποψηφίων από τους οποίους θα γίνουν οι τελικές επιλογές. Και τα αποτελέσματα των μετρήσεων σίγουρα θα είναι ένα από τα κριτήρια τα οποία θα λάβουν υπόψη τους οι υπεύθυνοι, που κατά τ' άλλα θέλουν την αυτοδιοίκηση ακηδεμόνευτη κι ανεξάρτητη.
Ο αρχικός σχεδιασμός όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές ήταν η διενέργεια της δημοσκόπησης σε δύο φάσεις. Η μία θα περιελάμβανε τους δήμους Άρτας, Πρέβεζας και Ηγουμενίτσας και η δεύτερη το Δήμο Ιωαννιτών και την Περιφέρεια Ηπείρου.
Από χθες η δημοσκόπηση άρχισε να τρέχει στη Θεσπρωτία, όπου οι πολίτες καλούνται να απαντήσουν τόσο για τους υποψηφίους σε επίπεδο Περιφέρειας όσο και για τους υποψηφίους στο Δήμο Ηγουμενίτσας.
Όπως αναφέρουν κάτοικοι της Ηγουμενίτσας που ήδη απάντησαν στη δημοσκόπηση, πέρα από τα ερωτήματα για την γενική πολιτική κατάσταση κλήθηκαν να επιλέξουν τον πλέον κατάλληλο για Περιφερειάρχη.
Τα ονόματα που περιλαμβάνονται στο ερωτηματολόγιο είναι του σημερινού Περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη, του Περιφερειακού Συμβούλου της παράταξης Ήπειρος Τόπος να ζεις Κώστα Αρβανίτη, του Περιφερειακού Συμβούλου και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Κασσή, της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Όλγας Γεροβασίλη, του Γιώργου Ζάψα που ανήκει στο χώρο της ΔΗΜΑΡ, του Κώστα Κωτσαντή από το ΚΚΕ, του Νίκου Ζήκου περιφερειακού συμβουλίου και επικεφαλής της παράταξης Αριστερή Παρέμβαση και του Γιάννη Παπαδημητρίου περιφερειακού συμβούλου, επικεφαλής της παράταξης Αύριο για την Ήπειρο, που προέρχεται επίσης από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ.
Από την διάρθρωση του ερωτηματολογίου είναι σαφές ότι το ζητούμενο της δημοσκόπησης είναι να αποτυπώσει τη δυναμική του κάθε προσώπου και την παράσταση νίκης.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το μέρος της δημοσκόπησης που αφορά στο Δήμο Ηγουμενίτσας. Κι αυτό για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι δεν περιλαμβάνει κανένα όνομα από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο δεύτερος γιατί στους υποψηφίους δημάρχους περιλαμβάνεται το όνομα του πρώην δημάρχου και σημερινού αντιπεριφερειάρχη Θωμά Πιτούλη.
Τα ονόματα λοιπόν από τα οποία οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν τον πλέον κατάλληλο για δήμαρχο Ηγουμενίτσας είναι του αντιπεριφερειάρχη Θωμά Πιτούλη και από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας επίσης, του αντιπεριφερειάρχη Νίκου Κάτσιου, του Περιφερειακού Συμβούλου Δημήτρη Δημάκου, του πρώην δημάρχου Μαργαριτίου Γιάννη Λώλου, του σημερινού δημάρχου Ηγουμενίτσας Γιώργου Κάτσινου, του Θεόδωρου Δήμα που προέρχεται από το ΚΚΕ, του Σπύρου Κοσιώρη που προέρχεται από τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό και του Παύλου Αλεξίου από το χώρο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.
Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για έναρξη της ίδιας δημοσκόπησης σε Άρτα, Πρέβεζα και Γιάννινα, όμως θεωρείται θέμα χρόνου η διενέργειά της. Άλλωστε από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας τα ονόματα των πιθανών υποψηφίων έχουν παραδοθεί ήδη στις εταιρείες δημοσκοπήσεων.