Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Το "Χαμόγελο του Παιδιού" προωθεί την διεξαγωγή Χριστουγεννιάτικου Παζαριού στην Πρέβεζα

Τη διοργάνωση χριστουγεννιάτικου παζαριού παραμονές των γιορτών στην πόλη της Πρέβεζας, προωθεί η οργάνωση «Χαμόγελο του Παιδιού» και ήδη έχει έρθει σε επαφές με φορείς και συνεργάτες του στην περιοχή. Τα πρώτα δείγματα για την συμμετοχή στο παζάρι είναι πολύ ενθαρρυντικά και δυναμικό παρών δηλώνουν σχολεία , φορείς και άλλες κοινωνικές ομάδες.

 
Το Χαμόγελο του Παιδιού είναι ένας εθελοντικός οργανισμός για τα παιδιά που διανύει φέτος τον 18ο χρόνο δράσης. Ξεκίνησε ως επιθυμία του 10χρονου Ανδρέα Γιαννόπουλου που λίγο πριν χάσει την μάχη για την ζωή αποτύπωσε στο ημερολόγιο του το παιδικό αυτό όραμα. Μέσα από τον οργανισμό το «Χαμόγελο του Παιδιού» και με την βοήθεια εργαζομένων και εκατοντάδων εθελοντών, υποστηρίζονται κάθε μέρα του χρόνου δεκάδες δράσεις για την φροντίδα και την προστασία της σωματικής και ψυχικής υγείας αλλά και της ασφάλειας χιλιάδων παιδιών στην Ελλάδα που βρίσκονται σε κίνδυνο.
 
Μπαίνοντας στο Νοέμβριο εξάλλου, ξεκινά και η προετοιμασία για δράσεις που σκοπό έχουν να ενισχύσουν φτωχές οικογένειες-οι οποίες φέτος αναμένεται να είναι περισσότερες από πέρσι. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του τμήματος Πρόνοιας που λειτουργεί στον Δήμο βρίσκεται σε διαρκή αναζήτηση με επιχειρήσεις προκειμένου να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν περισσότερα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για οικογένειες που τα χρειάζονται. Τα σούπερ μάρκετ αλλά και επιχειρήσεις πανηπειρωτικής ή πανελλήνιας εμβέλειας διαθέτουν προϊόντα ωστόσο οι ποσότητες , λόγω της οικονομικής κρίσης είναι όλο και πιο μικρές.
 
Το ίδιο συμβαίνει και με τις προσφορές ιδιωτών οι οποίες συνεχίζουν να αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση, ωστόσο μπορούν να καλύψουν ένα μικρό μόνο μέρος των αναγκών, δεδομένου ότι στους αποδέκτες της διανομής έχουν μπει και τα παιδιά των παιδικών σταθμών.
 
Η Περιφέρεια και η Μητρόπολη από την πλευρά τους καταβάλλουν τη δική τους προσπάθεια για να εξασφαλισουν κυριως τροφιμα και ειδη πρωτης αναγκης ωστοσο η προσφορα ειναι καθε μερα μικρότερη από την ζήτηση.
 
Η περίοδος των γιορτών θα αυξήσει ακόμη περισσότερο τις ανάγκες αυτές και ήδη γίνονται ενέργειες για την ανάληψη πρωτοβουλιών που θα ενισχύσουν τις οικογένειες με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.