Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Τοποθέτηση Κώστα Μπάρκα στην βουλή για την πρόταση δυσπιστίας.


Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι θέλω να ξεκινήσω καταγγέλλοντας τη βία που ασκήθηκε σήμερα στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έξω από την ΕΡΤ και να υπενθυμίσω στους βουλευτές της Κυβέρνησης ότι το ίδιο γεγονός συνέβη και προχθές, στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Μαντά, Χρήστο Καραγιαννίδη, και Νίκο Βούτση, εκατόν πενήντα μέτρα από την πύλη της ΕΡΤ, όπου οι οκτώ διμοιρίες των ΜΑΤ άσκησαν βία εναντίον τους και δεν τους επέτρεψαν να φθάσουν στην πύλη του Ραδιομεγάρου.

Αυτά για να αποκαταστήσουμε την αλήθεια και να δούμε αν πραγματικά έχει ασκηθεί βία ή όχι.
Κύριε Πρόεδρε, κύριε Υπουργέ, κύριε Σταμάτη, σας άκουσα να μιλάτε για σφαίρες και για όπλα. Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω –αν και βλέπω ότι έφυγε ο κ. Σταμάτης- ότι ο τελευταίος που το έκανε αυτό ο κ. Παπανδρέου, το πλήρωσε ακριβά, οπότε να προσέχετε.
Επίσης, επειδή αναφερθήκατε σε δημοσκοπήσεις, θα θέλαμε να μας πει σε ποιες δημοσκοπήσεις αναφέρεται. Σε ποιες εταιρίες αναφέρεται ο κ. Σταμάτης και η Κυβέρνηση όταν μιλάει για κουμπάρους; Διότι υπάρχουν ερωτήματα και πρέπει να απαντηθούν για το πόσα έχουν δώσει σε δημοσκοπικές εταιρίες τα Υπουργεία της Κυβέρνησης σας για έργα της πλάκας τα τελευταία δύο χρόνια, διότι υπάρχουν καταγγελίες και για αυτά.
Μία εταιρία τόλμησε τον τελευταίο καιρό να βγάλει μπροστά τον ΣΥΡΙΖΑ μία μονάδα και αυτομάτως λύθηκε η σύμβαση κατά παραγγελία του Mαξίμου. Απλά, επειδή ακόμα και οι εταιρίες που χρηματοδοτούνται αδρά από την κυβέρνηση, δεν μπορούν να κρύψουν τελείως το οφθαλμοφανές.
Αυτό μπορείτε να το δείτε στις δημοσκοπήσεις της GPO που δημοσίευσε δικό σας, δεξιό site, για την Ά και ΄Β Αθήνας.
Κύριε Πρόεδρε, τις τελευταίες σαράντα οκτώ ώρες ζούμε μια παράκρουση. Οι μισοί Βουλευτές της Κυβέρνησης λένε ότι η Πρόταση Δυσπιστίας που καταθέσαμε είναι δώρο και οι άλλοι μισοί λένε ότι είναι μαχαιριά. Θα πρέπει τελικά οι Βουλευτές της συγκυβέρνησης να αποφασίσουν τι από τα δύο είναι.
Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης για έναν και μόνο λόγο. Για να υπερασπιστεί την δημοκρατία. Μία έννοια την οποία εσείς μεταχειρίζεστε όπως σας συμφέρει.  Μετά το μαύρο στις οθόνες των τηλεοράσεων στις 11 Ιούνη, αποφασίσατε προχθές να ρίξετε μαύρο και στην δημοκρατία. Στις 4 το πρωί, κύριοι της Κυβέρνησης, δουλειές κάνουν οι μαφίες και όχι οι κυβερνήσεις. Η ΕΡΤ είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Είτε σας αρέσει είτε όχι, εμείς θα υπερασπιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις, την δημοκρατία. Δημοκρατία σαν όπλο των φτωχών που αγωνίζονται. Τον τελευταίο καιρό βρισκόμαστε μπροστά σε μία φαρσοκωμωδία που δεν έχει τέλος. Βουλευτές της κυβέρνησης εμφανίζονται ως διαφωνούντες για μία πολιτική την οποία έχουν πρωτύτερα ψηφίσει. Και αυτό το κάνουν για έναν και μόνο λόγο. Για να μπορούν να κυκλοφορούν στις περιφέρειές τους, πράγμα που σήμερα είναι αδύνατο. Διαφωνούν επειδή η τρόικα θέλει να φορολογήσει τις στάνες και τα χωράφια, των αγροτών.
Την ώρα που οι αγρότες πληρώνουν το πετρέλαιο ακριβότερα από το νερό, εσείς δίνεται στους εφοπλιστές φθηνό πετρέλαιο για να βολτάρουν με τα σκάφη τους. Αυτοί είναι οι φίλοι σας, αυτούς υπερασπίζεστε. Είναι αυτός ο πυρήνας της πολιτικής που ασκείται. Είναι το λίπος που λέει η τρόικα πως υπάρχει ακόμα στην κοινωνία.
Λέτε πως η κυβέρνηση έχει πετύχει στόχους και πως μόνο έτσι θα βγούμε από την κρίση. Ας δούμε όμως τι πετύχατε.
Δύο εκατομμύρια ανέργους. Για τους νέους πάνω από το 60%. Μία κοινωνία βαθιά μέσα στην ανθρωπιστική κρίση. Δύο στους τρεις κάτω από τα όρια της φτώχιας. Τρία εκατομμύρια  ανασφάλιστοι, χωρίς της δυνατότητα για υγειονομική περίθαλψη. Ένας στους δύο υπό καθεστώς μαύρης εργασίας.
Τολμάτε και ονομάζετε παροχολογία την αξιοπρεπή διαβίωση, αλλά σας πιάνει αφωνία  στην αύξηση των κερδών κατά 44% στις επιχειρήσεις. Θεωρείτε αδύνατο να φτάσει ο βασικός μισθός στα 751 ευρώ, αλλά θεωρείτε φυσιολογικό τα 2,4 ευρώ την ώρα στα τζάμπο.
Βεβαίως πετύχατε και άλλα. Στα χρόνια της κρίσης 8000 Έλληνες έγιναν εκατομμυριούχοι. Μάλιστα οι πιο πλούσιοι Έλληνες κατόρθωσαν να αυξήσουν τη συνολική τους περιουσία κατά 20%. Μέσα στον τελευταίο χρόνο, οι υπέρ – πλούσιοι, η κορυφή της ταξικής πυραμίδας της χρεοκοπημένης και βασανισμένης Ελλάδας, αύξησαν και τον «πληθυσμό» τους (από 455 σε 505) και τα δις τους (από 50 σε 60). Σε πιάνει ζαλάδα άλλα είναι αλήθεια. Την χρονιά των απολυμένων σχολικών φυλάκων, των απολύσεων στο δημόσιο, των απολυμένων καθηγητών, των κλειστών σχολείων, των κλειστών εργοστασίων, συσσωρεύτηκαν 10 δις στην κλειστή ομάδα των υπέρ-πλουσίων.
Παροχολογείται υπέρ των εφοπλιστών, των καναλαρχών, των τραπεζιτών, των επιχειρηματιών τους οποίους ο κ. Σαμαράς περιφέρει από χώρα σε χώρα, σαν θίασο.
Λέτε πως δεν υποκύπτετε στο πολιτικό κόστος. Και όμως το φοβάστε. Απλά το μετράτε με βάση τα μηδενικά στους τραπεζικούς λογαριασμούς. Χαρίζετε δάνεια με τροπολογίες νύχτα. Χαρίζετε συχνότητες σε αυτούς που δεν έχουν δώσει ούτε ένα ευρώ. Και αυτοί σας ανταποδίδουν με την πλήρη στήριξή τους, με το κουκούλωμα κάθε κινητοποίησης, με τους τηλεεισαγγελείς να πυροβολούν την κοινωνία που αντιστέκεται.
Τις τελευταίες δύο μέρες παρακολουθούμε έναν επικοινωνιακό ορυμαγδό από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης λες και η μομφή δεν είναι κατά της κυβέρνησης, αλλά κατά του ΣΥΡΙΖΑ.
Γιατί τους έπιασε αυτός ο πόνος; Θεωρούν οι ίδιοι ότι χάσαμε το όπλο που θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε για έξι μήνες; Θεωρούν ότι θα συσπειρώσουμε την Κυβέρνηση; Διότι, κύριοι της Κυβέρνησης, είναι αυτοί οι μόνοι που έμειναν να στηρίζουν την Κυβέρνηση σας και τα συμφέροντα της διαπλοκής. Τους χαρίσατε τις συχνότητες και αυτοί ανταποδίδουν με τη στήριξη τους.
Σας παρακολουθώ από την αρχή της συζήτησης να ερμηνεύεται την πρόταση δυσπιστίας ως τον τρόπο να υπερβούμε τα εσωτερικά μας. Δεν μπορείτε να καταλάβετε τι σημαίνει αριστερό δημοκρατικό κόμμα, με ελεύθερη διαπάλη στο εσωτερικό, αλλά ενιαία έκφραση στην κοινωνία. Οι δικές σας διαφωνίες είναι διαφωνίες επιχειρηματιών. Η κόλα που σας κρατάει ενωμένους είναι η εξουσία. Η διασπάθιση κρατικού χρήματος, η siemens, ο ΟΠΑΠ, και τα υποβρύχια που γέρνουν.
Ποιοι μας κατηγορούν  για διαπάλη συνιστωσών; Η δημοκρατική συμμαχία της Μπακογιάννη; Η πολιτική άνοιξη του Σαμαρά; Το πατριωτικό μέτωπο του Βορίδη; Το κίνημα ελεύθερων πολιτών του Αβραμόπουλου; Το Λάος του Γεωργιάδη; Οι βασιλόφρονες του νονού της κυρίας Ασημακοπούλου;  Το πασόκ του Βενιζέλου; Ή η σοβαρή χρυσή αυγή του Μπαλτάκου; Αλήθεια κύριοι βουλευτές. Πως μπορείτε να είστε τα πρόβατα στο κοπάδι με βοσκό τον κύριο Μπαλτάκο; Το πασόκ έχει καταντήσει κρατική υπηρεσία.
Ξεχάσατε τον βασικό κανόνα της πολιτικής. Μπορείς να λες ψέματα για πολύ καιρό σε λίγους. Για λίγο καιρό σε πολλούς. Για πάντα ψέματα σε όλους, δεν μπορείς να λες.
Μπορεί να μην βλέπετε το ηφαίστειο, αλλά σίγουρα θα εκπλαγείτε από την  λάβα.