Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Π.Ε. Πρέβεζας: Παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας και αντιπλημμυρικά έργα


Παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας και αντιπλημμυρικά έργα στην Π.Ε. Πρέβεζας

Παρεμβάσεις που θα κάνουν πιο ασφαλή την διέλευση των οχημάτων στο επικίνδυνο κομμάτι της Εθνικής Οδού Πρέβεζας-Ιωαννίνων αλλά και στην εθνική οδό Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας υλοποιεί η Αντιπεριφέρεια Πρέβεζας.
Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας Στράτο Ιωάννου χρωματίστηκε, προκειμένου να γίνεται ορατή από μακρινή απόσταση η νησίδα στην Στεφάνη ενώ ξεκίνησαν διαγραμμίσεις στο επικίνδυνο σημείο από Πρέβεζας μέχρι Λούρο.
«Η έλλειψη διαγραμμίσεων αποτελούσε ένα σημαντικό πρόβλημα κρύβοντας κινδύνους για τους οδηγούς» τονίζει ο κ.Ιωάννου σημειώνοντας ότι οι εργασίες έχουν ξεκινήσει και πολύ γρήγορα θα ολοκληρωθούν. Την ίδια στιγμή, πιθανότατα από την άλλη εβδομάδα θα προχωρήσει και το έργο ασφαλτοστρώσεων σε επικίνδυνα σημεία της Εθνικής Οδού Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας.
Παράλληλα με τα έργα αυτά, βρίσκονται σε εξέλιξη και παρεμβάσεις καθαρισμού στον ποταμό Λούρο από το ύψος της Κερασούντας έως και την Πέτρα.
«Στόχος είναι να θωρακίσουμε την περιοχή από πλημμυρικά φαινόμενα» τόνισε ο κ.Ιωάννου συμπληρώνοντας ότι αντίστοιχα έργα έγιναν στον Λούρο, στο ύψος του Κερασώνα καθώς και στον ποταμό Αχέροντα.