Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Περιμένουν την αναγνώριση τα ιαματικά λουτρά Πρέβεζας

IAMATIKA PREBEZAS

Oι προοπτικές του Ιαματικού Τουρισμού συζητήθηκαν σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από τον Σύνδεσμο Δήμων με Ιαματικές Πηγές και την Επιτροπή Αναπτυξιακών Προγραμμάτων και Τουρισμού της ΚΕΔΕ και την ΠΕΤΑ Α.Ε.
Κατά την διάρκεια της ημερίδας παρουσιάστηκαν οι εξελίξεις που αφορούν το συγκεκριμένο θέμα καθώς και οι δυνατότητες που ανοίγονται για την αξιοποίηση των Ιαματικών Πηγών που βρίσκονται σε όλη την χώρα.
«Ήρθε η ώρα, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης , να ξεπεράσουμε κάποιες προκαταλήψεις, εάν πράγματι θέλουμε να γίνουν επενδύσεις. Αυτό σημαίνει συνεργασία των δήμων με ιδιώτες, οι οποίοι θέλουν να επενδύσουν στον ιαματικό τουρισμό.
 
Toν Δήμο της Πρέβεζας εκπροσώπησε τόσο στην συνεδρίαση του Συνδέσμου Δήμων με Ιαματικές Πηγές όσο και στην ημερίδα ο πρόεδρος της ΝΕ.ΔΗ.ΚΕΠ Χρήστος Νέσσερης.
Ο κ.Νέσσερης δήλωσε αισιόδοξος για το μέλλον των Ιαματικών Πηγών μεταφέροντας μάλιστα την δέσμευση που εκφράστηκε από τις αρμόδιες αρχές ότι το πρώτο τρίμηνο του 2014,και αφού πραγματοποιηθεί μια ακόμη εξέταση, θα γίνει η αναγνώριση των πηγών της Πρέβεζας έτσι ώστε το συντομότερο δυνατό να προχωρήσει η δημοσίευση στο ΦΕΚ.
Επόμενο βήμα θα είναι η διεκδίκηση ISO για τα Ιαματικά Λουτρά της Πρέβεζας προκειμένου να επιτευχθεί προσέλκυση και επισκεπτών από ξένες χώρες.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΕ.ΔΗ.ΚΕΠ η Πρέβεζα βρίσκεται σε καλύτερο επίπεδο σε σχέση με άλλες πόλεις που διαθέτουν Ιαματικά Λουτρά, ενώ οι προσπάθειες που καταβάλλονται για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων έχουν δημιουργήσει ένα θετικό κλίμα προσελκύοντας πολλούς επισκέπτες από όλη την χώρα.