Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Βήματα εμπρός για το Λαογραφικό Μουσείο Συρρακιωτών Πρέβεζας


H επίλυση νομικών ζητημάτων που αφορούν το ιδιοκτησιακό του κτιρίου το οποίο θα φιλοξενήσει το Λαογραφικό Μουσείο Συρρακιωτών Πρέβεζας συζητήθηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου Πρέβεζας Χρήστου Μπαϊλη.
Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές, ο αντιδήμαρχος κ. Σκαμνέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Συρρακιωτών Πρέβεζας με επικεφαλής τον πρόεδρό του κ.Τσουμελέκα καθώς επίσης δικηγόροι και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Η συνάντηση ήταν η δεύτερη που πραγματοποιήθηκε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα με αντικείμενο την επίλυση του ιδιοκτησιακού και «επικαιροποίησε» την βούληση των δύο πλευρών να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ.
Όπως τονίστηκε προυπόθεση για την ένταξή του αποτελεί η επίλυση των όποιων προβλημάτων υπάρχουν σήμερα και καθυστερούν την χρηματοδότηση και κατ΄ επέκταση την ολοκλήρωση των εργασιών.
Οι κύριοι Μπαϊλης και Σεντελές επεσήμαναν ότι στόχος των δύο Δήμων είναι η λειτουργία του Λαογραφικού Μουσείου το συντομότερο δυνατό και προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται πλέον οι νομικές υπηρεσίες έχοντας καταρτίσει συγκεκριμένο πλαίσιο παρέμβασης.
Οι αιρετοί εξέφρασαν την πλήρη συμφωνία τους για τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν υπογραμμίζοντας ότι οι διαδικασίες θα προχωρήσουν άμεσα έτσι ώστε να μην χαθεί άλλος χρόνος.
Το Λαογραφικό Μουσείο Συρρακιωτών Πρέβεζας θα στεγάσει την πλούσια ιστορία των κατοίκων του Συρράκου που ζουν στην Πρέβεζα δίνοντας την δυνατότητα στον επισκέπτη να γνωρίσει, τα ήθη, τα έθιμα και την παράδοσή τους.