Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Ανάβει πράσινο φως για το Άκτιο- Αμβρακία

AKTIO AMBRAKIA Ελπίδες για άμεση επανεκκίνηση των έργων στον οδικό άξονα Άκτιο- Αμβρακία δημιουργεί η εξαγορά της ΑΕΓΕΚ από τον Άκτωρα, καθώς η πρώτη είχε αναλάβει μεγάλος μέρος της κατασκευής του συγκεκριμένου έργου, το οποίο όμως έχει παγώσει, με τους εργαζόμενους να μένουν απλήρωτοι επί πολλούς μήνες.
Το έργο είναι από τα ελάχιστα εν εξελίξει στη χώρα ωστόσο τα προβλήματα ουσιαστικά το έχουν θέσει εκτός χρονοδιαγράμματος.

Μετά την εξαγορά της ΑΕΓΕΚ, ανάβει το πράσινο φως για την επανέναρξη των εργασιών τουλάχιστον σε ένα μεγάλος μέρος του δρόμου. Ο προυπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 250 περίπου εκατομμύρια ευρώ.Κατασκευαστικά το έργο έχει χωριστεί σε δύο τμήματα. Το ανατολικό τμήμα από την Αμφιλοχία μέχρι το μέσο του δρόμου είναι παγωμένο εδώ και μήνες και με απλήρωτους εργαζόμενου. Μόλις πριν λίγες μέρες η διαδικασία 3 εργολαβιών που το Δημόσιο κίνησε σε έκπτωση ανατράπηκε καθώς οι ανάδοχοι δικαιώθηκαν και έτσι προς το παρόν το έργο παραμένει μετέωρο. Για το δυτικό τμήμα από τη Βόνιτσα μέχρι το Άκτιο τα πράγματα είναι καλύτερα και υποθετικά παρουσίαζει πρόοδο χωρίς ωστόσο να δίδονται στη δημοσιότητα οποιαδήποτε στοιχεία που θα στοιχειοθετούν κάποιο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των έργων.
Ο Αυτοκινητόδρομος Ακτιο- Αμβρακία θα μειώσει τις αποστάσεις από την Αθήνα για τις πόλεις της Λευκάδας, της Πρέβεζας, της Ηγουμενίτσας, της Βόνιτσας και της Αμφιλοχίας και σε συνδυασμό με την Ιόνια Οδό θα αποκτήσουν ένα σοβαρό και ασφαλές οδικό δίκτυο. Επίσης πέρα από την Υποθαλάσσια σήραγγα θα δώσει αναπτυξιακή ώθηση και στο Αεροδρόμιο του Ακτιου που μέχρι σήμερα είναι σχετικά ανενεργό. Έμμεσα θα ωφεληθούν και τα νησιά της Κέρκυρας, Παξών και Κεφαλονιάς αφού ο χρόνος προσέγγισης στα Δυτικά Παράλια θα μειωθεί αισθητά.