Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Κλείνει και το ΙΚΑ στην Φιλιππιάδα

FILIPPIADA DHMARXEIOΧωρίς υπηρεσίες κινδυνεύει να μείνει η Φιλιππιάδα. Μετά την εφορεία και το Παράρτημα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Φιλιππιάδας αναστέλλει από 13 Μαΐου την λειτουργία του με απόφαση του διοικητή του. Το κοινό και οι ασφαλισμένοι θα εξυπηρετούνται από το Υποκατάστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Άρτας.
Οι πολίτες της Φιλιππιάδας τονίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο δημιουργούνται τεράστια προβλήματα εξυπηρέτησης των πολιτών. Όπως σημειώνουν οι αποφάσεις αυτές καθιστούν ιδιαίτερα δυσλειτουργική την καθημερινότητα των πολιτών αν σκεφτεί κανείς ότι οι υπηρεσίες της εφορείας έχουν μεταφερθεί στην Πρέβεζα και του ΙΚΑ στην Άρτα.
Σύμφωνα με επαγγελματίες της περιοχής, αφού έχουν παρθεί οι αποφάσεις για το κλείσιμο των υπηρεσιών, θα έπρεπε και οι υπηρεσίες που έχουν σχέση με τη Δ.Ο.Υ να μεταφερθούν στην Άρτα. Οι κάτοικοι αισθάνονται μοιρασμένοι μεταξύ δύο νομών και τονίζουν ότι για να εξυπηρετηθούν στην Πρέβεζα θα πρέπει να διανύσουν πολλά χιλιόμετρα με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη ταλαιπωρία ενώ σε αντίθετη περίπτωση η Άρτα είναι πιο κοντά και η εξυπηρέτηση άμεση.
 
Την ίδια στιγμή το ερώτημα που τίθεται είναι τι θα γίνει με τους κατοίκους των τοπικών κοινοτήτων Θεσπρωτικού και Κρανιάς, που βρίσκονται πιο κοντά στην Πρέβεζα. Κοινή πεποίθηση όλων είναι ότι τα παραρτήματα των υπηρεσιών θα έπρεπε να συνεχίσουν να λειτουργούν στην Φιλιππιάδα, που είναι ένας δήμος με έντονο ανάγλυφο, μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των τοπικών διαμερισμάτων, ανάμεσα στην έδρα του νομού αλλά και με ανεπαρκής συγκοινωνιακή σύνδεση.