Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Συνάντηση τριτέκνων με δήμαρχο Πρέβεζας

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 22 Μαρτίου 2013 στην αίθουσα του Δημαρχείου Πρέβεζας μεταξύ του Δημάρχου Πρέβεζας κ. Χρήστου Μπαϊλη με το Διοικητικό Συμβούλιο Τριτέκνων Ν. Πρέβεζας, που είχε στόχο και σκοπό την ενημέρωση του Δημάρχου για τις δραστηριότητες του Συλλόγου .

Η ενημέρωση έγινε από τον πρόεδρο Τριτέκνων Δήμο Βασίλη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τρίτεκνη οικογένεια λόγω των δυσβάσταχτων οικονομικών μέτρων, την περικοπή των οικογενειακών επιδομάτων , την αυξημένη φορολόγηση και τέλος για το μεγάλο Δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Νομός & ο Δήμος Πρέβεζας ειδικά στα χωριά που τα σημάδια της γήρανσης φαίνονται στην έλλειψη παιδιών & δημοτικών σχολείων. Τα χωριά μας είναι έρημα, υπάρχουν κτίρια χωρίς κατοίκους, λες και χτυπήθηκαν από βόμβα νετρονίου.

Την έλλειψη της πολιτείας απέναντι στις πολυμελείς οικογένειες, κάλεσε ο σύλλογος τον Δήμαρχο Πρέβεζας να καλύψει ο Δήμος κάνοντας έκπτωση 50% στα Τέλη Ύδρευσης & Φωτισμού, εγγραφή στους παιδικούς σταθμούς με τις προϋποθέσεις των πολυτέκνων και μείωση 50% στα δίδακτρα του Δημοτικού Ωδείου.

Ο Δήμαρχος πήρε το λόγο όπου συμφώνησε ότι οι Τρίτεκνες οικογένειες αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα και μας υποσχέθηκε συγκεκριμένα τη μείωση των Δημοτικών Τελών αλλά και της Ύδρευσης.

Παρόντες στην επίσκεψη ήταν οι: Παπασάββα Νίκη , Ρούσος Δημήτρης, Χρηστιά Αρετή , Τζούκας Γιώργος