Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Γέμισαν τον τόπο με φόλες για αδέσποτα...

PREBEZA LIM Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι στην περιοχή του Νεοχωρίου και της Αγίας Τριάδας στην Πρέβεζα από την δράση ενός ή περισσοτέρων αγνώστων μέχρι στιγμής ατόμων, τα οποία συστηματικά, προσπαθούν να δηλητηριάσουν τα σκυλιά που υπάρχουν στην περιοχή, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η δημοτική ραδιοφωνία.
Μέχρι πρότινος τα δηλητηριασμένα δολώματα εντοπίζονταν σε πλατείες και άλλες κοινόχρηστους χώρους ωστόσο τις τελευταίες μέρες η δράση των αγνώστων επεκτάθηκε και σε αυλές σπιτιών.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες που γίνονται από κατοίκους της περιοχής πρόκειται για οργανωμένη επίθεση που θέτει σε κίνδυνο όχι μόνο την ζωή των αδέσποτων και των κατοικίδιων ζώων αλλά και μικρών παιδιών τα οποία παίζουν ανυποψίαστα σε ανοιχτούς χώρους ή τις αυλές των σπιτιών τους και ανά πάσα στιγμή μπορεί να δοκιμάσουν το δηλητηριασμένο δόλωμα.Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι κάτοικοι ο δράστης ή οι δράστες κινούνται πιθανότατα με μηχανάκι και ρίχνουν τα δηλητηριασμένα φαγητά χωρίς μέχρι στιγμής να έχει εξακριβωθεί η ταυτότητά τους. Όλοι βρίσκονται σε επιφυλακή προκειμένου να εξακριβώσουν ποιοι είναι εκείνοι που έχουν βάλει ως στόχο τους να εξοντώσουν τα ζώα της περιοχής.
Τα περιστατικά στο Νεοχώρι έρχονται να μεγαλώσουν το «παζλ» των επιθέσεων σε αδέσποτα κυρίως σκυλιά. Μόλις πριν από λίγες μέρες η φιλοζωϊκή οργάνωση της Πρέβεζας επικήρυξε με το ποσό των 500 ευρώ το άτομο που πυροβόλησε στο πάρκινγκ της Νικόπολης μια σκυλίτσα, ενώ οι καταγγελίες για κακοποίηση ζώων μέχρι θανάτου, όπως συνέβη πριν από λίγες μέρες όταν άγνωστοι απαγχόνισαν σκύλο μέσα σε αυτοκίνητο στην Βιομηχανική Περιοχή είναι όλο και πιο συχνές.
Μάλιστα για το θέμα έχουν ενημερωθεί και οι αρμόδιες αρχές καθώς και η εισαγγελία της Πρέβεζας και η υπόσχεση που έχει δοθεί είναι η παραδειγματική τιμωρία των ενόχων των αποτρόπαιων αυτών πράξεων.