Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Θέσπιση κανονισμού για την αγροτική αγορά Πρέβεζας

Στην θέσπιση ενός υποτυπώδους κανονισμού της αγροτικής Αγοράς, αναμένεται να προχωρήσουν η Ένωση Νέων Αγροτών Πρέβεζας και ο Σύλλογος Γεωπόνων σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου προκειμένου να μπουν σταθερές βάσεις ελέγχου και να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο η οργάνωση και η λειτουργία της.
Για το λόγο αυτό κλιμάκιο του Συλλόγου Γεωπόνων επισκέφτηκε την Αγροτική Αγορά και πραγματοποίησε μια πρώτη καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί που συμμετέχουν στην αγορά. Ο κανονισμός θα τεθεί σε λειτουργία σύντομα και κάθε παραγωγός θα υπογράφει ένα είδος συμφωνητικού με το οποίο θα συμφωνεί να τηρεί τους κανόνες λειτουργίας της Αγροτικής Αγοράς, προκειμένου να ξεπεραστεί και το παραμικρό πρόβλημα που υπάρχει μέχρι σήμερα.
 
Την αγορά επισκέφτηκε και ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Χρήστος Μπαΐλης, μαζί με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Δημήτρη Κατσιπανέλη και συνομίλησαν με τους παραγωγούς για την προσπάθεια αυτή, προτρέποντάς τους να διαθέτουν τα προϊόντα τους σε όσο γίνεται πιο χαμηλές τιμές, στηρίζοντας τόσο το δικό τους εισόδημα μέσω της απευθείας διάθεσης της παραγωγής τους, όσο και το εισόδημα των καταναλωτών σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία. Εν τω μεταξύ στην Πρέβεζα βρέθηκε και τηλεοπτικό συνεργείο της κρατικής τηλεόρασης για ρεπορτάζ σχετικά με τη λειτουργία της πιλοτικής Αγροτικής Αγοράς στην πόλη. Τέλος τόσο η ΕΝΑ Πρέβεζας όσο και οι παραγωγοί που συμμετέχουν στην αγροτική αγορά για μια ακόμη εβδομάδα προσέφεραν σημαντική ποσότητα από τα προϊόντα τους για την σίτιση των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς.