Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Η πρώτη παρουσία του νέου Μητροπολίτη Νικοπόλεως-Πρεβέζης

Η πρώτη παρουσία του νέου Μητροπολίτη Νικοπόλεως-Πρεβέζης κ Χρυσοστόμου, λάμπρυνε την τελετή υποδοχής των νεοεισερχόμενων σπουδαστών στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού. Ο Σεβασμιότατος τέλεσε τον καθιερωμένο αγιασμό και ευχήθηκε καλή επιτυχία στους πρωτοετείς σπουδαστές της Ακαδημίας .
Στην τελετή παραβρέθηκαν επίσης οι αντιδήμαρχοι Πρέβεζας Ευάγγελος Ροπόκης και Γιώργος Φραγκούλης, ο Διοικητής της Π.Υ Απόστολος Βασδέκης, η Λιμενάρχης Πρέβεζας Σταματία Μαργέλη, ο Διοικητής του κλιμακίου καυσίμων Βασίλης Ξυνόγαλος εκπρόσωποι φορέων και οι συγγενείς των παιδιών, οι οποίοι θέλησαν να βρίσκονται κοντά τους σε αυτή την ιδιαίτερη στιγμή. Καλή επιτυχία ευχήθηκαν στους σπουδαστές και τις σπουδάστριες της Ακαδημίας με τα γραπτά τους μηνύματα τόσο ο διοικητής της ΑΕΝ Νικόλαος Βάρθης ( ο οποίος απουσίαζε λόγω διατεταγμένης υπηρεσίας ) καθώς και ο αρμόδιος υπουργός . Χαιρετισμό απεύθυνε εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φραγκούλης, υπογραμμίζοντας ότι οι σπουδές που επέλεξαν τους ανοίγουν ένα ελπιδοφόρο μέλλον σε μια εποχή μάλιστα που η επαγγελματική ανασφάλεια αποτελεί το μεγαλύτερο άγχος για τους νέους. Τους σπουδαστές καλωσόρισε και ο διευθυντής σπουδών Απόστολος Παράσχης, διαβεβαιώνοντάς τους ότι το προσωπικό θα βρίσκεται πάντα δίπλα τους σε ότι χρειαστούν προσφέροντάς τους τις γνώσεις και τα εφόδια που χρειάζονται .

Πανηγυρική λειτουργία
Τις θερμές ευχαριστίες του προς τον λαό της πόλης, ο οποίος, όπως ανέφερε, τον αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή της ενθρόνισής του στην Πρέβεζα εξέφρασε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως-Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, μιλώντας στην χθεσινή πανηγυρική λειτουργία που τελέστηκε στον Άγιο Χαράλαμπο. Ο Σεβασμιότατος εξέφρασε την αισιοδοξία ότι μετά τις δύσκολες στιγμές που περνά ο λαός μας θα έρθουν καλύτερες μέρες, διαβεβαιώνοντας ότι ο ίδιος θα σταθεί δίπλα σε όλους όσους έχουν ανάγκη. Τον Σεβασμιότατο καλωσόρισε ο ιερέας του Αγίου Χαραλάμπους Πατέρας Δημήτριος, υπογραμμίζοντας ότι ο λαός έχει ανάγκη από άξιους ποιμενάρχες όπως είναι κατά κοινή ομολογία ο νέος Μητροπολίτης μας. Αμέσως μετά την θεία λειτουργία στην οποία συλλειτούργησε και ο Μητροπολίτης Άρτης Ιγνάτιος , ο οποίος επίσης ευχαρίστησε τον λαό της περιοχής για την αγάπη του για όσο καιρό ήταν τοποτηρητής. Στην συνέχεια ο Σεβασμιότατος κατευθύνθηκε στο επισκοπείο της Μητρόπολης όπου δέχτηκε τους πιστούς. Δεκάδες ήταν οι πιστοί που καλωσόρισαν τον κ.κ. Χρυσόστομο, στην Πρέβεζα ο οποίος σήμερα θα επισκεφθεί το Δήμαρχο κ. Χρήστο Μπαΐλη.