Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Άρχισαν οι πρoβολές της ΚΛΠ στο Πολιτιστικ​ό Κέντρο

Με επιτυχία ξεκίνησαν οι προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης Πρέβεζας για τέταρτη συνεχή χρονιά μετά την επαναδραστηριοποίησή της.
Φέτος αποκτούν ιδιαίτερη σημασία οι προβολές, αφού εγκαινιάστηκε για πρώτη φορά η καινούρια μηχανή προβολής στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Πρέβεζας, που χρόνια τώρα περίμενε να ...ξετυλίξει μια μπομπίνα και να απλώσει στο πανί την μαγεία της κινούμενης εικόνας.
Ήταν προφανής η ανώτερη ποιότητα της εικόνας και του ήχου σε σχέση με την μηχανή της Θεοφανείου, που από καιρό έδειχνε βραχνή και γερασμένη. Έτσι παρά τα προβλήματα, που εξακολουθούν να υπάρχουν στην αίθουσα, δόθηκε η ευκαιρία στους σινεφίλ και όχι μόνο να δουν την ταινία της αρεσκείας τους, αλλά και να την απολαύσουν με υψηλής απόδοσης εικόνα και ήχο σε ένα καλύτερο περιβάλλον.
Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώθηκαν από την ιδιαίτερα μεγάλη, παρά την βροχή, προσέλευση των θεατών (κόπηκαν πάνω από 120 εισιτήρια) και τα κολακευτικά σχόλια που ακούστηκαν. Ιδιαίτερα σχολιάστηκε η επιλογή της αριστουργηματικής ταινίας του Καουρισμάκι "Το λιμάνι της Χάβρης" που ενθουσίασε το κοινό τόσο για τα αισθήματα αγάπης και αλληλεγγύης που πρόβαλε, όσο και για τα μυνήματα αισιοδοξίας που άφησε, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Φιλανδού σκηνοθέτη «Όταν πλέον δεν υπάρχει ελπίδα, δεν υπάρχει και λόγος για να είμαστε απαισιόδοξοι»....
Είμαστε αισιόδοξοι λοιπόν και μεις, ότι η αυξημένη προσέλευση θα συνεχιστεί και θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο, αφού φέτος οι ταινίες που επιλέχτηκαν είναι ακόμα πιο προσιτές, με κοινωνικά θέματα επίκαιρα και θα παρουσιάζονται σε καλύτερη αίθουσα με ολοκαίνουρια μηχανή!!!
Καλούμε λοιπόν τους Πρεβεζάνους, ιδιαίτερα αυτούς που δεν αφήνουν την μοναξιά του ...καναπέ τους, να δίνουν από δω και πέρα το ραντεβού τους τις Δευτέρες στο Πολιτιστικό Κέντρο, την παλιά Όαση, και να την ξαναγεμίζουν, όπως τα παλιά καλά χρόνια.
Καλούμε όλους τους φίλους, που παλιά είχαν πρωτοστατήσει να γίνει η ΚΛΠ η πολυπληθέστερη Κινηματογραφική Λέσχη της Ελλάδας(!!!) να μας συντροφεύουν και πάλι στις Δευτεριάτικες ονειροπολήσεις μας....
Καλούμε τον τοπικό Τύπο να δώσει μεγαλύτερη προσοχή στις δραστηριότητές μας και τα ηλεκτρονικά μέσα, που κάποια μας αγνοούν επιδεικτικά να έρθουν και να μας γνωρίσουν. Το χρέος τους είναι να προβάλουν τον πολιτισμό και την ενημέρωση και όχι τα κουτσομπολιά του διαδικτύου και της τηλεόρασης.
Με την ευκαιρία αυτή θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Αντιδήμαρχο κ. Κορωναίο για την αποφασιστική του συμπαράσταση να γίνουν επί τέλους κινηματογραφικές προβολές στο Πολιτιστικό Κέντρο.
Να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα την Δημοτική Ραδιοφωνία, που μας διαθέτει για τρίτη χρονιά τον αέρα της για την εκπομπή μας Sweet Movie, αλλά και το Radio Energy με το οποίο αρχίσαμε πρόσφατα μια εποικοδομητική συνεργασία.
Ευχαριστούμε και τον ιστοχώρο atpreveza που ήδη διαθέτει ειδικό σύνδεσμο για τον κινηματογράφο
Να ευχαριστήσουμε και τους τεχνικούς του Δήμου, που κατάφεραν να μετατρέψουν σε ελάχιστο χρόνο το κλουβί της καμπίνας στην Όαση σε έναν άνετο χώρο κινηματογραφικής προβολής και όχι μόνο...
Τέλος ευχαριστούμε τους φίλους που ανελλιπώς 3 χρόνια τώρα από κοντά παρακολουθούν τις προβολές μας και μας στηρίζουν με την παρουσία τους. Είμαστε πάντα ανοιχτοί στην καλόπιστη κριτική τους και τις προτάσεις τους για βελτιώσεις.
Εμείς θα συνεχίσουμε τον δύσκολο, αλλά ωραίο δρόμο, που μόνο η Τέχνη και μάλιστα η Έβδομη μπορεί να μας οδηγήσει...
Για την ΚΛΠ
Δημήτρης Παπαδήμος