Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Κλείνει το ΚΕΕΑΠ Πρέβεζας ελέω κρίσης...

preveza Θύμα της οικονομικής κρίσης έπεσε το Κέντρο Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής Πρέβεζας, το οποίο υποχρεώθηκε να βάλει λουκέτο, μετά από είκοσι χρόνια συνεχούς λειτουργίας.
Το Κέντρο δεν ήταν πλέον σε θέση να καλύψει ούτε το ενοίκιο του κτιρίου στο οποίο στεγάζονταν και παρά την πολύ σημαντική του προσφορά υποχρεώθηκε στο κλείσιμο.
Το Κέντρο έδινε τη δυνατότητα σε άτομα με νοητική στέρηση από την ευρύτερη περιοχή να περνούν δημιουργικά την ώρα τους , να κοινωνικοποιούνται και συνάμα να εκπαιδεύονται στην κατασκευή μικροαντικειμένων και στην κηπουρική.
Αυτή την στιγμή τα περίπου 35 άτομα από την Πρέβεζα και άλλους όμορους Νομούς είναι αναγκασμένα να μένουν στο σπίτι αφού δεν υπάρχει καμία δυνατότητα ή κάποιος άλλος φορέας για να τα απασχολήσει.
Τόσο ο πρόεδρος του Κέντρου Δονάτος Μπόχτης όσο και ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γονιών Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες και πρόεδρος του Συλλόγου ΑΜΕΑ Πρέβεζας «Ελπίδα» Περικλής Αρβανίτης καταβάλλουν την ύστατη προσπάθεια έτσι ώστε να βρεθεί ο τρόπος για την επαναλειτουργία του.