Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Αντιπροσώπους εκλέγει σήμερα το Περιφερειακό Συμβούλιο

Με πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη την εκλογή αντιπροσώπων για την Γενική Συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών, συνεδριάζει σήμερα και ώρα 18.00 το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου.Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται ακόμη αν θα εγκριθεί η 3η τροποποίησης του Προϋπολογισμού Εσόδων – Εξόδων της Περιφέρειας Ηπείρου έτους 2011 και η τροποποίησης


προγράμματος Κ.Α.Π. έτους 2011. Μεγάλο θέμα είναι και ο στρατηγικός σχεδιασμός της Ηπείρου αλλά είναι τελευταίο στην ημερήσια διάταξη. Μεταξύ αυτών τα θέματα είναι τα εξής:
- Κήρυξη αναγκαστικών απαλλοτριώσεων για το έργο: «Είσοδος πόλης Ηγουμενίτσας (Ηγουμενίτσα μέχρι παράκαμψη)» (εισήγηση: ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Θεσπρωτίας, κ. Πιτούλης)
- Έγκριση για τη δωρεάν παραχώρηση, κατά κυριότητα από την Π.Ε. Θεσπρωτίας προς το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων της «Κινητής Διαγνωστικής Ιατρικής Μονάδας» (εισήγηση: ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Θεσπρωτίας, κ. Πιτούλης).
- Σχετικά με τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (εισήγηση: ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Κολόκας)
- Έγκριση παραχώρησης χρήσης αιθουσών στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας.
(εισήγηση: ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας, κ. Ιωάννου)
- Έγκριση αποδοχής για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα:
α) Interreg Ελλάδα-Ιταλία: (1) Thiropedia (ως LP ) 2) Mediterranean Life Style, β) Interreg IVC : EUROFINET (εισήγηση: Δ/νση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού)
- Έγκριση αποδοχής για τη συμμετοχή της ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕ στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Interreg Ελλάδα – Ιταλία: Wine – net (εισήγηση: η Αναπτυξιακή Εταιρεία «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.»
- Έγκριση Σχεδίου Στρατηγικού Σχεδιασμού για την Περιφέρεια Ηπείρου.
(εισήγηση: η Εκτελεστική Επιτροπή – παρουσίαση η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων, κα Καλογιάννη).

πηγή