Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Σε λίγο Δημοτικό Συμβούλιο για τη χωματερή στον Κούκο

Την ανάκληση της απόφασης για δημιουργία σταθμού μεταφόρτωσης στην χωματρή του Κούκου στην Πρέβεζα αναμένεται να αποφασίσει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας στην έκτακτη συνεδρίασή που θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα. Η ανάκληση της απόφασης έρχεται σε συνέχεια των διαβουλεύσεων που υπήρξαν μεταξύ περιφερειακής αρχής, δήμου και κατοίκων του Μύτικα, της Νικόπολης και του Μιχαλιτσίου οι οποίοι έχουν προχωρήσε σε αποκλεισμό της χωματερής από τις 25 Ιουλίου.

Το δημοτικό συμβούλιο θα ακυρώσει την απόφαση δημιουργίας προσωρινού ΣΜΑ για τη μεταφορά των απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Καρβουναρίου και παράλληλα θα προχωρήσει σε νέα πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη μεταφορά των απορριμμάτων. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση χτες ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης τόνισε ότι η Περιφερειακή Αρχή θέλει να δώσει άμεσα λύσεις στις εκκρεμότητες που υπάρχουν στην Ήπειρο από το παρελθόν στα ζητήματα αυτά, επαναλαμβάνοντας ότι «δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη στον τόπο μας, χωρίς να λυθούν τα προβλήματα των αποβλήτων». Εξέφρασε δε την ελπίδα ότι Δήμος και κάτοικοι θα δώσουν τελικά τη λύση, ώστε να απομακρυνθούν – εκτός των άλλων – και οι κίνδυνοι για τη Δημόσια Υγεία που απειλούν τους κατοίκους και τους επισκέπτες του Δήμου Πρέβεζας.

Τη συμπαράστασή του στους δημότες εξέφρασε με δήλωσή του ο δημοτικός σύμβουλος Πρέβεζας, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Δημόσιος Χώρος Πρέβεζα – Λούρος – Ζάλογγο», Γιάννης Ρέντζος, ο οποίος αναφέρει πως «οι πολιτικές δυνάμεις που κυριάρχησαν στην πόλη και τη χώρα, οι ‘δημοκρατικοί’ όπως λέμε, φέρουν ακέραια την ευθύνη για την απουσία δράσεων περιορισμού των απορριμμάτων (π.χ. 10% το χρόνο) και κοινωνικού ελέγχου σε όλα τα επίπεδα της διαχείρισής τους. Ο κ. Ρέντζος αναφέρει πάντως ότι του κάνει εντύπωση πως στις σύντομες επισκέψεις μας, προεκλογικά, στο Μιχαλίτσι δεν μας είχε τότε αναφερθεί κάτι.