Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Κυριακάτικη συγκέντρωση των "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ" στην Πρέβεζα


Συγκεντρώθηκαν την Κυριακή το απόγευμα για τρίτη φορά ειρηνικά και ακομμάτιστα στον πεζόδρομο της Λαϊκής αγοράς κάτοικοι της Πρέβεζας αποφασισμένοι να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους, καθώς έχουν συνειδητοποιήσει πως οι λύσεις στα προβλήματά τους μπορούν να προέλθουν μόνο από εκείνους.
Διαδηλώνοντας ειρηνικά οι συγκεντρωθέντες άνοιξαν ευρύ διάλογο για να συνδιαμορφώσουν αιτήματα και διεκδικήσεις. Με τη συνταγή που ακολουθήθηκε και σε άλλες πόλεις, δηλαδή χρησιμοποιώντας κυρίως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook κ.ά.), οι «Αγανακτισμένοι» της Πρέβεζας πραγματοποιούν τις δικές τους συγκεντρώσεις .
Στην συγκέντρωση, διαβάστηκαν διάφορα κείμενα, έγιναν τοποθετήσεις, εκφράστηκαν απόψεις και έγινε διάλογος για συγκεκριμένα θέματα. Μοιράστηκαν παράλληλα, φυλλάδια, ενώ έχουν τυπωθεί και αυτοκόλλητα με το σύνθημα «Δεν χρωστάμε, δεν πουλάμε, δεν πληρώνουμε».

Ο προβληματισμός που αναπτύσσεται στον πεζόδρομο έχει όπως φαίνεται συνέχεια και στο facebook, καθώς οι αναρτήσεις στον τοίχο της ιστοσελίδας «ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ πολίτες της Πρέβεζας» διαδέχονται η μία την άλλη
«Είμαστε απλοί άνθρωποι. Είμαστε εργαζόμενοι , άνεργοι , νέοι και συνταξιούχοι , που μαζευτήκαμε για 3η φορά στην Πρέβεζα για να αγωνιστούμε για την ζωή και το μέλλον μας» αναφέρει το ψήφισμα Λαϊκής συνέλευσης Πολιτών Πρέβεζας και τονίζει ότι «δεσμευόμαστε ότι δε θα σταματήσουμε μέχρι να φύγουν αυτοί που μας οδήγησαν εδώ :Τράπεζες , Τρόϊκα , Μνημόνιο , Κυβέρνηση .
Ο αγώνας μας είναι χρέος αξιοπρέπειας και τιμής απέναντι στους εαυτούς μας , αλλά και στη νέα γενιά , στην οποία κληροδοτούμε εφιαλτικές μέρες» Καλούν τους πολίτες να βρούνε αυτά που τους ενώνουν και σημειώνουν πως «ο μόνος αγώνας που χάνεται , είναι αυτός που δεν δόθηκε ποτέ»