Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Ελληνική Ιθαγένεια σε 83 ομογενείς από Αλβανία

Tην Ελληνική Ιθαγένεια απέκτησαν σήμερα 83 ομογενείς σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στην Λαική Αγορα Πρέβεζας.Οι ομογενείς έλαβαν τα ελληνικά διαβατήρια από τους υπαλλήλους του αρμόδιου τμήματος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην Πρέβεζα και στην συνέχεια έδωσαν τον προβλεπόμενο από το Νόμο όρκο.

Η ορκωμοσία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Πρέβεζα και την παρακολούθησε ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Φώτης Ράπτης.Οι 83 ομογενείς (καταγόμενοι κυρίως από την Αλβανία) δεν έκρυψαν την συγκίνησή τους για το ότι έγιναν και επίσημα έλληνες πολίτες ευχαριστώντας όλους όσοι τους βοήθησαν στην προσπάθεια που κατέβαλλαν για την συγκέντρωση των απαραίτητων δικαιολογητικών. Την ικανοποίησή τους εξέφρασαν τόσο ο κ. Ράπτης όσο και οι υπάλληλοι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πρέβεζας καλωσορίζοντας τους 83 ομογενείς.

Η διαδικασία θα επαναληφθεί σύντομα με δύο νέες ορκωμοσίες 50 και 90 ατόμων αντίστοιχα. Πολλοί από τους ομογενείς βρίσκονται στην Ελλάδα πολλά χρόνια και μόλις τώρα κατάφεραν να γίνουν και τυπικά Ελληνες ενώ -όπως υπογραμμίζουν- έλληνες αισθάνονται από την πρώτη στιγμή στην ψυχή έχοντας δημιουργήσει οικογένειες και έχοντας χτίσει το μέλλον τους στην Πρέβεζα. Ανάμεσά τους ήταν και πολλά νέα παιδιά τα οποία έλαβαν την ιθαγένεια κάνοντας πλέον με μεγαλύτερη αισιοδοξία όνειρα για το μέλλον.