Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Στην ΕΑΣ οι αγρότες

Όλοι οι παραγωγοί πρέπει να υποβάλουν στην Ένωση Αγροτικών συνεταιρισμών την ενιαία αίτηση για τις επιδοτήσεις τους, τη δήλωσή τους για τον ΕΛΓΑ και το έντυπο για την εγγραφή τους στο Μητρώο Αγροτών για το έτος 2011.

Σύμφωνα με την ΕΑΣ με την υποβολή των στοιχείων αυτών οι δικαιούχοι παραγωγοί διασφαλίζουν την έγκαιρη πληρωμή των ενισχύσεών τους, τη σωστή συμπλήρωση της δήλωσης του ΕΛΓΑ και παράλληλα κατοχυρώνουν την επαγγελματική τους ιδιότητα με το έντυπο εγγραφής τους στο Μητρώο Αγροτών.

Η προσέλευση των παραγωγών στην Ένωση είναι αναγκαία και για όσους δικαιούχους δεν έχουν μεταβολές και έχουν παραλάβει ταχυδρομικά από τον ΟΠΕΚΕΠΕ την αίτησή τους, προκειμένου να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος των στοιχείων τους, τόσο για να βοηθηθούν στην επαλήθευση των στοιχείων της δήλωσης καλλιέργειας/εκτροφής του ΕΛΓΑ, όσο και για να αποτυπωθούν με ακρίβεια τα στοιχεία του εντύπου εγγραφής τους στο Μητρώο Αγροτών.

Υπενθυμίζεται ότι οι αιτήσεις για τις ενισχύσεις των παραγωγών, οι δηλώσεις για τον ΕΛΓΑ και το έντυπο εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις 15 Μαΐου 2011 το αργότερο.
Τονίζεται ότι η υποβολή της δήλωσης καλλιέργειας/εκτροφής του ΕΛΓΑ είναι υποχρεωτική και όσοι παραγωγοί δεν την υποβάλουν δεν θα έχουν ασφαλιστική ενημερότητα και δεν θα μπορούν να διεκδικήσουν αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ.

Υποχρεωτική εξάλλου είναι και η υποβολή του εντύπου εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών. Όσοι παραγωγοί το συμπληρώσουν με ανακριβή στοιχεία, ή όσοι παραλείψουν να το υποβάλουν έγκαιρα θα υποστούν τις κυρώσεις που προβλέπονται από το νόμο

ΑΘΗΝΑ ΠΑΠΠΑ