Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Παρ’ ολίγον Βατερλό στο Δήμο Πρέβεζας

DS PREBEZAS 29 4

Από καθαρή τύχη απέφυγε το Βατερλό ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαίλης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Σε μία από τις κορυφαίες συνεδριάσεις του έτους, που είχε ως μοναδικό θέμα την έγκριση του προυπολογισμού για το 2014, ο κ. Μπαίλης είδε πολλά μέλη της παράταξής του να απουσιάζουν από τα έδρανα του συμβουλίου.
Από τους δεκαέξι συμβούλους της πλειοψηφίας παρόντες ήταν μόνο δέκα, λιγότεροι δηλαδή από το σύνολο των συμβούλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.
 
Το Βατερλό αποφεύχθηκε και ο δήμαρχος της Πρέβεζας το χρωστάει αποκλειστικά και μόνο στους τρεις συμβούλους της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης, οι οποίοι επίσης είχαν επιλέξει να απουσιάζουν.
Αν ήταν παρόντες τότε ο προϋπολογισμός θα είχε καταψηφιστεί καθώς τα μέλη της αντιπολίτευσης θα ήταν περισσότερα από αυτά της πλειοψηφίας.
Όπως σημειώνουν καλά ενημερωμένες πηγές, η απουσία των έξι δημοτικών συμβούλων από την παράταξη του δημάρχου, ούτε τυχαία ήταν, ούτε συμπτωματική.
Η απουσία, τουλάχιστον για τους περισσότερους ήταν συνειδητή και με τον τρόπο αυτό έστειλαν σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα στον Δήμαρχο ο οποίος δεν φαίνεται να απολαμβάνει πλέον της πλήρους εμπιστοσύνης της παράταξής του.
Η δυσαρέσκεια μεταξύ των συμβούλων, ειδικά αυτών που προέρχονται από την Δημοτική Ενότητα της Πρέβεζας, είναι κάτι παραπάνω από έκδηλη και με κάθε ευκαιρία τονίζουν ότι στο Δημαρχείο το μόνο που γίνεται είναι διαχείριση κι αυτή με νοοτροπία προηγούμενων δεκαετιών.
Προβληματισμός όμως δημιουργείται και για την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης, η οποία μέτρησε τρεις απουσίες, που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν αδικαιολόγητες για μια τέτοια συνεδρίαση.
Προφανώς ο επικεφαλής της θα πρέπει να αναζητήσει ευθύνες αλλά θα πρέπει να αναλογιστεί και τις δικές του.