Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Νέο λουκέτο από το ΣΔΟΕ σε μπαρ της Πάργας


SDOE 8Ειδικότερα, τα επιτελεία της Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος έκαναν έφοδο σε νυχτερινό κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου μάλιστα εμφανιζόταν ο τραγουδιστής Λευτέρης Πανταζής, και αφού διαπιστώθηκε ότι δεν εκδίδονταν εφάρμοσαν το επί τόπου σφράγισμά του για 48 ώρες.
Οι ελεγκτές εντόπισαν ότι σε 17 τραπέζια που έκαναν λογαριασμούς συνολικού ύψους 1.020 ευρώ δεν είχε κοπεί ούτε μία απόδειξη. Για στοχοποίηση των επιχειρήσεων της νύχτας έκανε λόγο ο πρόεδρος της ομοσπονδίας κέντρων διασκέδασης, ο οποίος ήταν παρόν χθες βράδυ κατά τον έλεγχο.
Αντίστοιχα, σε παραλιακό bar στον Βάλτο της Πάργας κι όχι στη Θεσπρωτία όπως αρχικά ειπώθηκε, διαπιστώθηκε η μη έκδοση αποδείξεων στην διάθεση ποτών αλλά και υπηρεσιών ενοικίασης ομπρελών της παρακείμενης παραλίας. Η επιχείρηση σφραγίστηκε επίσης επί τόπου για 48 ώρες.
Γενικότερα, από τις 6 έως τις 18 Αυγούστου το ΣΔΟΕ έβαλε λουκέτο σε 13 επιχειρήσεις για μη έκδοση αποδείξεων. Η μέση παραβατικότητα άγγιξε το 47% ενώ έφτασε ακόμη και το 100% σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς όπως η Αμοργός, οι Παξοί και η Σαντορίνη.