Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Νέα έργα για την Πρέβεζα από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας


perifereiahpeirounea2Αποφάσεις για εκτέλεση έργων στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες έλαβε στη συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.
Αναλυτικά:
Στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας
Αποκατάσταση ζημιών στην επ. οδό Ελευθεροχωρίου – Σαλονίκης – Βερενίκης

Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τη δημοπράτηση του έργου «Αποκατάσταση ζημιών επαρχιακής οδού Ελευθεροχωρίου – Σαλονίκης – Βερενίκης (όρια νομού)», προϋπολογισμού 40.000 ευρώ. Το έργο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει διαπλάτυνση της οδού στη θέση «Βίγλα, κατασκευή τοίχων αντιστήριξης μετά τον οικισμό Σαλονίκης, στην περιοχή «Χαλίκι», αποκατάσταση φθορών της πλακοστρωμένης κεντρικής πλατείας Σαλονίκης (μέσω της οποίας διέρχεται η επαρχιακή οδός) και φθορών του οδοστρώματος.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας
Νέα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας
Νέα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας προωθούνται προς υλοποίηση στην Άρτα. Συγκεκριμένα, με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής εγκρίθηκε η δημοπράτηση του έργου καθαρισμού και αποκατάστασης της κοίτης του Αράχθου, κατάντι της γέφυρας, προϋπολογισμό 200.000 ευρώ που είναι συνέχεια του έργου που είχε υλοποιηθεί από την Π.Ε. Άρτας πρόσφατα. Επίσης, εγκρίθηκε η δημοπράτηση και του έργου προστασίας πρανών και διευθέτησης κοίτης χειμάρρου Μπούση, προϋπολογισμού 50.000 ευρώ.
Ανάδοχοι για το δρόμο Αθαμάνιο – Θεοδώριανα και το αντλιοστάσιο Βίγλας
Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου ανέδειξε επίσης την Ε.Ε. Ι. Καλλιάς και ΣΙΑ, ανάδοχο του έργου «συνέχιση βελτίωσης – ασφαλτόστρωσης του δρόμου Αθαμάνιο – Θεοδώριανα (β' φάση)», προϋπολογισμού 500.000 ευρώ και τον ΕΔΕ Κων. Ζιώβα, ως ανάδοχο του έργου: «Επισκευή στέγης αντλιοστασίου Βίγλας», προϋπολογισμού 25.000 ευρώ.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας
Σηματοδότες στη διασταύρωση προς Μύτικα- ασφαλτόστρωση στο Δ.Δ. Άνω Ράχης
Φωτεινοί σηματοδότες για την διευκόλυνση της κυκλοφορίας και την ασφαλή διέλευση των οχημάτων θα τοποθετηθούν στη διασταύρωση προς Μύτικα Πρέβεζας. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 90.000 ευρώ και στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή ανέδειξε μειοδότη τον ΕΔΕ Δ. Τέλη.
Με άλλη απόφασή της η Ο.Ε. ενέκρινε τη διακήρυξη του έργου «Κατασκευή – ασφαλτόστρωση οδού στο Δ.Δ. Άνω Ράχης Δήμου Πρέβεζας» της Π.Ε. Πρέβεζας, προϋπολογισμού 65.000 ευρώ.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων
Ανακατασκευή της γέφυρας Γκόγκου
Στην ανακατασκευή της γέφυρας Γκόγκου και σε εργασίες προστασίας της, προχωρά η Περιφέρεια. Στη συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τη δημοπράτηση του έργου που έχει προϋπολογισμό 380.000 ευρώ.

πηγή