Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Σκληρή αντιπαράθεση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για Πάτρα και λαθρομετανάστες

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στα όσα διαδραματίζονται στην Πάτρα μετά τη δολοφονία συμπολίτη μας από εγκληματικά στοιχεία παρανόμων μεταναστών και την υποκίνηση βιαιοτήτων από τη Χρυσή Αυγή και ομάδες αριστεριστών, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Τα άκρα –παίρνοντας το νόμο στα χέρια τους- δεν δίνουν λύση στα προβλήματα. Υποκινώντας την ανομία, τη βία και το χάος, δημιουργούν περισσότερους κινδύνους. Και διχάζουν την κοινωνία.
Το ίδιο επικίνδυνοι είναι και όσοι, με πρωτοπόρο το ΣΥ.ΡΙΖ.Α, θέλουν την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι για τους λαθρομετανάστες.
Δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που η λαθρομετανάστευση εξελίσσεται σε ασύμμετρη απειλή, να υπόσχεται “διεύρυνση της έννοιας του ασύλου και γρήγορη χορήγησή του”, δηλαδή, μαζική νομιμοποίηση. Είναι περίεργο να μιλά για αποστρατικοποίηση του Λιμενικού Σώματος. Και είναι, τουλάχιστον, προκλητικό, σε μια χώρα με περισσότερους από 1 εκατ. ανέργους να υπόσχεται ότι θα μοιράζει επιδόματα ανεργίας “σταδιακά στο 80% του τελευταίου μισθού για την πρώτη διετία” σε 1,5 εκατ. λαθρομετανάστες, “ώσπου να βρουν δουλειά”.
Οι θέσεις αυτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α προκαλούν όλους τους Έλληνες. Και αποδεικνύουν, άλλη μία φορά, ότι είναι ανεύθυνοι και επικίνδυνοι και στο θέμα της ασφάλειας των πολιτών».
Ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ως εξής:
“Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα διαστρέβλωση των θέσεων και των προτάσεών του από τους «που με την εμμονή τους στη μνημονιακή πολιτική βυθίζουν στην ανασφάλεια και την απόγνωση την πλειονότητα των συμπολιτών μας… Είναι μάταιο να περιμένει κανείς από τη ΝΔ να κατανοήσει τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικό, ταυτόχρονα όμως είναι και επικίνδυνος ο ιδιότυπος ανταγωνισμός της με την Χρυσή Αυγή που οδηγεί σε τυφλές συγκρούσεις και στην όξυνση των προβλημάτων».
Ανταπαντώντας ο κ. Μιχελάκης δήλωσε: «Το είδαμε κι αυτό! Για πρώτη φορά, ένα κόμμα ενοχλείται, γιατί επικαλούμαστε τις θέσεις του. Γιατί φοβάται την αλήθεια; Γιατί αντιδρά στη δημοσιοποίηση των απόψεών του και μάλιστα για ένα θέμα τόσο σοβαρό, όπως η λαθρομετανάστευση και η ασφάλεια του πολίτη;».
Στην φυλακή ο Αφγανός
Προφυλακιστέος κρίθηκε σήμερα ο ένας εκ των τριών Αφγανών ο οποίος συνελήφθη για τη δολοφονία του 30χρονου το περασμένο Σάββατο στην περιοχή Κρύα Ιτεών της Πάτρας. Ο Αφγανός ισχυρίστηκε κατά την απολογία του, ότι δεν είναι αυτός ο δράστης του φόνου. Επίσης ισχυρίστηκε ότι όταν οι δύο ομοεθνείς του άρχισαν να λογομαχούν με τον 30χρονο, εκείνος έφυγε από το σημείο. Από την πλευρά της η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό και των δύο άλλων Αφγανών.
Συνεχίζεται στο μεταξύ η μεταφορά από την Πάτρα στην Αθήνα, όσων μεταναστών θέλουν να επιστρέψουν στις πατρίδες τους. Η μεταφορά γίνεται με λεωφορεία που διαθέτει ο Οργανισμός Λιμένος Πατρών σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.
Κυρίως μεταφέρονται μετανάστες οι οποίοι διέμεναν τον τελευταίο καιρό τόσο στις εγκαταστάσεις του παλαιού εργοστασίου της «Πειραϊκής – Πατραϊκής» όσο και στην ευρύτερη περιοχή των νοτίων συνοικιών της πόλης.
Για το ζήτημα του μεταναστευτικού συνεδρίασε απόψε το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδος, το οποίο απηύθυνε έκκληση για αποκατάσταση της κοινωνικής ειρήνης στην Πάτρα μετά τα γεγονότα των τελευταίων ημερών.