Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

ΔΩΔΩΝΗ: Το τελευταίο τους «χαρτί» παίζουν αύριο οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου

«Nα ενώσουμε τις φωνές μας», ζητά ο Μιχάλης Τζίμας
Μία ακόμη σύσκεψη για το μέλλον της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη» συγκαλούν για αύριο Σάββατο οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου. Πρωτοβουλία που εκδηλώνεται κυριολεκτικά στο… παραένα, αφού στις 9 Μαρτίου, δηλαδή την επόμενη Παρασκευή, λήγει η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για εξαγορά της επιχείρησης που έχει θέσει η ΑΤΕ.
 
Αύριο λοιπόν, ώρα 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, κτηνοτρόφοι και τοπικοί φορείς για μία ακόμη φορά θα αναζητήσουν τρόπους για να παραμείνει η γαλακτοβιομηχανία σε Ηπειρωτικά χέρια. Θα υπάρξει κάποια υλοποιήσιμη πρόταση, έστω την τελευταία στιγμή; Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά, αφού όσα διαδραματίστηκαν μέχρι σήμερα αναφορικά με το μέλλον της «Δωδώνης» δε αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.

Ο Μιχ. Τζίμας
Ενδεικτικές του κλίματος που επικρατεί στους κόλπους των παραγωγών είναι οι δηλώσεις του εκπροσώπου του Πανηπειρωτικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Μιχάλη Τζίμα χθες στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων. Ο κ. Τζίμας για μια ακόμη φορά επανέλαβε την ανάγκη, έστω στο παραένα, όλοι οι εμπλεκόμενοι να ενώσουν τη φωνή τους για τη «Δωδώνη», ώστε να σταματήσει η διαδικασία ξεπουλήματος της επιχείρησης. «Αν φύγει η Δωδώνη, θα επηρεαστεί αρνητικά στο σύνολό της η οικονομία της περιοχής μας», τόνισε ο κ. Τζίμας, χωρίς ωστόσο να αναφέρει κάτι συγκεκριμένο για το πώς τελικά θα αποφευχθεί κάτι τέτοιο.

Την υπονόμευσαν...
Οι συνεταιριστές, οι οποίοι με την στάση τους υπονόμευσαν κατά το πρόσφατο παρελθόν την πρωτοβουλία που ανέλαβαν η Περιφέρεια, το Οικονομικό Επιμελητήριο και η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, για την εξαγορά της γαλακτοβιομηχανίας, με αποτέλεσμα αυτή να ναυαγήσει, είναι προφανές ότι βρίσκονται σήμερα μπροστά σε αδιέξοδο. Μόνη πρόταση που θα μπορούσε να «σταθεί» αυτή τη στιγμή και αφήνει ένα περιθώριο αισιοδοξίας είναι εκείνη που έχουν διαμορφώσει οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηπείρου, για μεταβίβαση σ’ αυτές του 67,7% των μετοχών της γαλακτοβιομηχανίας στην λογιστική τους αξία ή στην αξία που θα προκύψει έπειτα από κοινά αποδεκτή αποτίμηση. Στην αυριανή σύσκεψη έχουν κληθεί οι βουλευτές της Ηπείρου, ο Περιφερειάρχης και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια, οι Δήμαρχοι, τα Εργατικά Κέντρα, τα τοπικά Επιμελητήρια και άλλοι φορείς.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ