Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Στράτος Ιωάννου: Λύνεται επιτέλους το κυκλοφοριακό πρόβλημα στον κόμβο Φραξύλα

      
Νέα έργα για τον παραλιακό άξονα Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας, προωθεί η Περιφέρεια Ηπείρου, προκειμένου να αναβαθμίσει το οδικό δίκτυο. Όπως ανέφεραν ο Περιφερειάρχης και ο Αντιπεριφερειάρχης, έχει ήδη ετοιμαστεί μελέτη για το τμήμα από Πάργα μέχρι Μεσοπόταμο και για τον κόμβο Λούτσας.
«Έχουμε κάνει τις πρώτες συζητήσεις με το Υπουργείο Υποδομών - Μεταφορών, ευελπιστούμε ότι θα δούνε ότι είναι ένα αναπτυξιακό έργο που πρέπει να υλοποιηθεί» είπε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, που πρόσθεσε: «Μας ενδιαφέρει παρά πολύ το θέμα της παράκαμψης Ηγουμενίτσας μέχρι τα σύνορα στο Μαυρομάτι.
 
Στον υπάρχοντα δρόμο από πλευράς συντήρησης έχουμε την πρώτη εργολαβία, που αφορά το δρόμο από Πάργα μέχρι Πρέβεζα και τον κόμβο Φραξύλα, στον οποίο θα τοποθετηθεί και φωτεινή σηματοδότηση. Υπάρχουν τα χρήματα και τα έργα έχουν πάρει το δρόμο της δημοπράτησης».
Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου, τόνισε ότι με τη διαγράμμιση και τη φωτεινή σηματοδότηση, θα λυθεί το μεγάλο πρόβλημα της κυκλοφοριακής φόρτισης που υπάρχει ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες στο κόμβο Φραξύλα. Καταλήγοντας συμπλήρωσε ότι «ο δρόμος Πάργα – Μεσοπόταμος μαζί με τον κόμβο Λούτσας, είναι σημαντικά θέματα για την περιοχή μας, καθώς με αυτόν τον οδικό άξονα θα λυθούν πολλά προβλήματα», ενώ υπενθύμισε ότι πέρυσι, με τη βοήθεια του Περιφερειάρχη, λύθηκαν άμεσα και τα προβλήματα που είχαν προκληθεί με δύο καταπτώσεις, μετά την γέφυρα Δέσπως προς την Πάργα.