Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Στην βουλή το θέμα του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κώστας Μπάρκας στο πλαίσιο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κατέθεσε στις 27 Νοεμβρίου 2013 Ερώτηση που κατατέθηκε προς τους κ.κ. Υπουργούς Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης με θέμα: «Προβλήματα που υπονομεύουν την λειτουργία και ύπαρξη του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας, που δυστυχώς εξακολουθούν να υπάρχουν και τη φετινή χρονιά».


Σοβαρότατες ελλείψεις παρατηρούνται για ακόμα μια χρονιά στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας. Σε ψήφισμα διαμαρτυρίας που κοινοποιήθηκε προς τον Δήμο Πρέβεζας, την Περιφέρεια Ηπείρου όπως και βουλευτές και φορείς του νομού, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας καταγγέλλει την αδιαφορία της Κυβέρνησης και ζητά να δοθεί λύση, καθώς τίθεται υπό διακύβευση ακόμα και η συνέχιση λειτουργίας του σχολείου. Σοβαρότατες είναι οι ελλείψεις σε καθηγητές μουσικής και μουσικών οργάνων, με αποτέλεσμα να χάνονται διδακτικές ώρες και το σχολείο να υπολειτουργεί.

 

Βρισκόμαστε ήδη στη λήξη του πρώτου μαθητικού τριμήνου, χωρίς καθηγητές και με χιλιάδες χαμένες διδακτικές ώρες. Η στάση του Υπουργείου Παιδείας είναι απαράδεκτη, όπως καταγγέλλουν οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών, καθώς οι αρμόδιοι αδιαφορούν πλήρως και δεν έχουν προβεί σε καμία ενέργεια για την πρόσληψη αναπληρωτών ή ωρομίσθιων καθηγητών στα Μουσικά Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας.

 

Εκτός από αυτή καθαυτή την διδακτική διαδικασία, προβλήματα παρατηρούνται και όσον αφορά την σίτιση των μαθητών και την στέγαση του σχολείου. Συγκεκριμένα Η σίτιση των μαθητών στα Μουσικά Γυμνάσια και Λύκεια καταργήθηκε από τις αρμοδιότητες των Δήμων, χωρίς ωστόσο αυτή να μεταφερθεί σε κάποιον άλλο φορέα. Το νομοθετικό αυτό κενό έχει κολλήσει τους σχετικούς διαγωνισμούς, με αποτέλεσμα οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας να έχουν μείνει χωρίς σίτιση. Επίσης το εν λόγω σχολείο είναι και χωρίς στέγη καθώς παρά τη δέσμευση του Δήμου Πρέβεζας για την ολοκλήρωση της μελέτης Ανέγερσης διδακτηρίου Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας εντός 15 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης χρησιδανείου με την Περιφέρεια Ηπείρου μέχρι σήμερα η μελέτη δεν έχει υλοποιηθεί.

 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ ζητά από τον Υπουργό να δώσει άμεσα λύση και συγκεκριμένα ερωτά μεταξύ άλλων αν προτίθεται το Υπουργείο να δώσει λύσεις στα ζητήματα της σίτισης αλλά και των κενών που έχουν δημιουργηθεί.

 

Είναι απαράδεκτο να παρουσιάζεται από τη μεριά της Κυβέρνησης μια εικόνα όπου δοτές μελέτες παρουσιάζουν πλεονασματικό προσωπικό στις Δημόσιες Υπηρεσίες ενώ λείπει προσωπικό για να καλύψει πάγιες και διαρκές ανάγκες, αυτό που πραγματικά πλεονάζει είναι οι αδιόριστοι επιτυχόντες διαγωνισμών. Η υλοποίηση των μνημονιακών δεσμεύσεων για διαθεσιμότητες-απολύσεις θα αφήσει στον δρόμο μαθητές και καθηγητές.