Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Δείτε ποιά ονόματα "παίζουν" για τους 3 Δήμους του Νομού Πρέβεζας.

Σύμφωνα με το EpirusPost αυτά είναι τα ονόματα που εμφανίζουν δυναμική για τους 3 δήμους του νομού μας. Αναλυτικά:
 
Ο σημερινός δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαίλης, που θα είναι και πάλι υποψήφιος, δεν φαίνεται ότι θα έχει εξ ίσου εύκολη δουλειά με εκείνη του 2010. Ο πρώτος λόγος είναι ο πολύ χαμηλός βαθμός ικανοποίησης στην πόλη της Πρέβεζας η οποία το 2010 δεν είχε εικόνα των έργων του καθώς προέρχονταν από τον Καποδιστριακό δήμο Λούρου.
Ο δεύτερος σχετίζεται με στελέχη της παράταξής του καθώς ορισμένοι δηλώνουν πως όχι μόνο δεν θα είναι εκ νέου μαζί του, αλλά ήδη ρίχνουν γέφυρες προς άλλες κατευθύνσεις.
Υποψήφιος θα είναι και πάλι ο πρώην δήμαρχος Πρέβεζας Μιλτιάδης Κλάπας, ο οποίος ήδη βρίσκεται στη διαδικασία κατάρτισης ψηφοδελτίου.
Ανοιχτά είναι όλα τα ενδεχόμενα για τον πρώην Νομάρχη Βασίλη Ιωάννου.
Παρών στις εκλογές αναμένεται να είναι και πάλι ο Γιώργος Νίτσας.
Με δικό του ψηφοδέλτιο θα εκπροσωπηθεί το ΚΚΕ.
Στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας και της ευρύτερης κεντροδεξιάς τα πράγματα περιπλέκονται και μάλιστα πολύ. Η σημερινή παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης, μετά την ουσιαστική αποχώρηση του Στέργιου Γιαννάκη, ο οποίος έχει βλέψεις για την κεντρική πολιτική σκηνή, είναι άγνωστο αν θα μπορέσει να λειτουργήσει ως ομάδα.
Ο σημερινός αντιπεριφερειάρχης Νίκος Ανατολιωτάκης είναι ένας απ' αυτούς που θα επιθυμούσαν να ηγηθούν ψηφοδελτίου.
Τελευταία ακούγεται έντονα το όνομα του Αναστάσιου Δράκου, που προέρχεται από την κεντροδεξιά έχει όμως ερείσματα και προς την κεντροαριστερά. Αποτελεί σίγουρα από τις περιπτώσεις που μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Πολλές συζητήσεις γίνονται για κάποια περίφημη «κίνηση των Σουηδών» η οποία όμως δεν βρίσκει ιδιαίτερη ανταπόκριση στην τοπική κοινωνία, η οποία προτιμά στις αυτοδιοικητικές εκλογές να επιλέγει αυτούς που ξέρει!
Στο Δήμο Πάργας το μόνο βέβαιο είναι η έντονη δυσαρέσκεια, ειδικά της Δημοτικής Ενότητας Πάργας από τον σημερινό δήμαρχο Αθανάσιο Λιόλιο. Εκλεγμένος με το ΠΑΣΟΚ ο κ. Λιόλιος σήμερα κοιτάζει προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ελπίζοντας να πάρει τη στήριξή του στις εκλογές.
Στελέχη της παράταξής του τον εγκαταλείπουν χωρίς να έχουν ξεκαθαρίσει τις προθέσεις τους, ενώ πολλοί είναι αυτοί που περιμένουν τις κινήσεις του πρώην δημάρχου Πάργας Σπύρου Πηγή.
Ο κ. Πηγής στις εκλογές του 2010 είχε επιλέξει να μην είναι υποψήφιος. Προς το παρόν δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του, όμως είναι πολύ πιθανό οι επόμενοι μήνες να τον βρουν στην πρώτη γραμμή.
Στο Δήμο Ζηρού, ο σημερινός δήμαρχος Δημήτρης Γιολδάσης θα είναι και πάλι υποψήφιος και από θέση ισχύος.
Ο ανεξάρτητος, το 2010, υποψήφιος Γιώργος Ζυγούρης επιθυμεί να ηγηθεί ψηφοδελτίου, ενώ την ίδια ώρα γίνεται μία ακόμη κίνηση για τη δημιουργία συνδυασμού νέων, με επικεφαλής τον μηχανικό Νίκο Καλατζή.
Με δικό του ψηφοδέλτιο και πιθανό υποψήφιο τον Ηλία Κακοσίμο, αναμένεται να μετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ.