Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Σύγκριση υπαρκτών και ανύπαρκτων μουσείων στην Πρέβεζα

Κόλλησαν στην γραφειοκρατία και την τυπολατρία από ότι φαίνεται, (ελπίζουμε προσωρινά),  τα αιτήματα που κατέθεσαν οι εκπρόσωποι του Μουσείου Τεχνών και Επιστημών Ηπείρου προς τον Δήμο Πρέβεζας. Γραφειοκρατία και τυπολατρία που όπως αφήνει να εννοηθεί ο κος Γκούβας, μέσα από την επιστολή του που σας παραθέτουμε παρακάτω, δεν φαίνεται να  ισχύει για όλα τα Μουσεία που υπάρχουν στο Δήμο Πρέβεζας. Ελπίζουμε το θέμα να είναι όντως γραφειοκρατικό και να λυθεί άμεσα.
 
Συγκεκριμένα η επιστολή του κου Γκούβα αναφέρει:

Σε συνέχεια της αλληλογραφίας μας, μετά από την απάντησή σας, ότι προσβάσεις , πεζοδρόμιο, κάδος απορριμμάτων κλπ αιτήματα του Μουσείου Τεχνών και Επιστημών ΔΕΝ μπορούν να ικανοποιηθούν, θα ήθελα να θέσω τα εξής ερωτήματα:
 
(1) Το Δημοτικό Ναυτικό Μουσείο Πρέβεζας , άδειο από εκθέματα και κλειστό, έχει άδεια οικοδομής? Τι αριθμό έχει παρακαλώ?
(2) Μήπως το κτίριο του Ναυτικού Μουσείου Πρέβεζας όπου πρόσφατα έγιναν εργασίες οικοδομικές ανακαίνισης του κτιρίου, ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ και όχι απλώς πάνω στόν αιγιαλό?
(3) Στην Οικία Λέανδρου Σπαρτιώτη, Ισόγειον, Νύν Πινακοθήκη, ποιός διαμόρφωσε τον εξωτερικό χώρο με αδρανή υλικά? Με τίνος έξοδα? Και με ποιά απόφαση Δημαρχιακής Επιτροπής?
 
Ευχαριστούμε θερμότατα
Και υποσχόμαστε σύντομα να προβούμε σε αλλαγή χρήσης του κτιρίου από αγρ-Οικία Χαράλαμπου Γκούβα σε Μουσείο Τεχνών και Επιστημών, ώστε όλοι να αισθάνονται νομότυποι. Το θέμα θα αναλάβει ο αρχιτέκτων μας κ. Πέτρος Λύκκας.