Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Στον εισαγγελέα ο Εμπορικός Σύλλογος Ιστορικού Κέντρου για το παρεμπόριο

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα με στόχο την πάταξη του παρεμπορίου ζήτησε ο Εμπορικός Σύλλογος Ιστορικού Κέντρου Πρέβεζας υπογραμμίζοντας πως το φαινόμενο πλέον έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις και στην πόλη της Πρέβεζας δημιουργώντας αθέμιτο ανταγωνισμό για τους καταστηματάρχες.
Τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Ιστορικού Κέντρου απευθύνθηκαν αρχικά σε δήμο, Λιμενικό και Αστυνομία και στη συνέχεια το πρωί της Παρασκευής προέβησαν σε καταγγελία στον εισαγγελέα Πρέβεζας.
Εκπρόσωποι του νεοσυσταθέντος συλλόγου συναντήθηκαν με τον εισαγγελέα και του επισήμαναν τα αρνητικά αποτελέσματα που έχει για το νόμιμο εμπόριο η δράση του παρεμπορίου στην περιοχή μας. Μίλησαν για συνεχή φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού, σε βάρος του στεγασμένου εμπορίου, από διάφορους πλανόδιους, περιπλανώμενους μικροπωλητές, οι οποίοι πωλούν προϊόντα μαϊμού ,φτηνές απομιμήσεις επώνυμων προϊόντων σε είδη ένδυσης, υπόδησης, ηλεκτρικών και οπτικών ειδών.
Εξελίξεις αναμένονται από τη Δευτέρα...
Να θυμίσουμε πάντως πως το θέμα του παρεμπορίου έχει απασχολήσει επανειλημμένα φορείς του τόπου και τα τελευταία χρόνια πριν την έναρξη της τουριστικής σεζόν πραγματοποιούνταν σύσκεψη με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου προκειμένου να καταγραφούν τα προβλήματα και οι προτάσεις για την πάταξη του παραεμπορίου, χωρίς ωστόσο να έχουν γίνει σημαντικά βήματα πέρα από ορισμένες διαπιστώσεις για τα κενά του νόμου και την αδυναμία των ελεγκτικών μηχανισμών.