Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Κάτω τα χέρια από το Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Διοικητή του  Νοσοκομείου Πρέβεζας, πραγματοποιήθηκε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας, Κώστα Μπάρκα, το σωματείο εργαζομένων στο Νοσοκομείο Πρέβεζας, την επιτροπή αγώνα ενάντια στην υποβάθμιση του νοσοκομείου, εκπρόσωπους του ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας και Φιλιππιάδας.

Ο σκοπός της παράστασης αυτής ήταν να εκφραστεί η αντίθεση όλων των φορέων στη πρόταση για τη λειτουργία μόνο τις πρωινές ώρες του Κέντρου Υγείας Φιλιππιάδας τους δύο μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβρη. Εκφράστηκε η αντίθεση στην υποβάθμιση της υγείας που είναι βασική κατεύθυνση της μνημονιακής πολιτικής που ανάλαβε να προωθήσει ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης. Τονίστηκε στο κ. Διοικητή ότι η λειτουργία μόνο πρωί, και χωρίς εφημερίες, σημαίνει κατάρρευση του Κέντρου Υγείας Φιλιππιάδας, μια κατάρρευση που θα σημάνει σημαντική επιβάρυνση για τη περιοχή αυτή, μια περιοχή παραγωγική, μια περιοχή με σημαντικό πληθυσμό. Η ορθή λειτουργία όλων των κέντρων υγείας του νομού μας, παρέχει τις αναγκαίες ιατροφαρμακευτικές παροχές στους ασθενείς, ενώ ταυτόχρονα  αποσυμφορεί το νοσοκομείο Πρέβεζας.
Ακόμα ζητήθηκε από το κ. Διοικητή να μη συνδέσει το όνομά του με μια τέτοια πράξη, που απάδει στους κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς του αγώνες.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι στον αγώνα αυτό θα βρεθούμε μαζί με την διοίκηση του νοσοκομείου για την διατήρηση των δομών υγείας στη περιοχή μας. Θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα της κοινωνίας για δημόσια δωρεάν υγεία. Θα βρεθούμε μαζί με τη μεγάλη  πλειοψηφία  των συμπολιτών μας που βλέπουν να συρρικνώνονται καθημερινά και οι τελευταίες κοινωνικές παροχές, όπως είναι οι παροχές υγείας.