Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Για δραματικές εξελίξεις κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Πρέβεζας


NOSOKOMEIO PREBEZASΔραματικές οι εξελίξεις για το νοσοκομείο της Πρέβεζας αλλά και για τα κέντρα υγείας μετά το νέο σαρωτικό κύμα που ετοιμάζει η κυβέρνηση σύμφωνα με το Σύλλογο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο.
Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Στρατής Βουγέλης τονίστηκε ότι στα προβλήματα που ήδη υπάρχουν με την υπολειτουργία των κλινικών, την έλλειψη πόρων, το μειωμένο προσωπικό έρχεται να προστεθεί και η κατάργηση του κέντρου υγείας Φιλιππιάδας για το μήνα Αύγουστο και η λειτουργία του ως περιφερειακό ιατρείο, λόγω έκτακτων συνθηκών.
 «Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βουγέλης και σημείωσε ότι οι γιατροί του ΚΥ Φιλιππιάδας θα μετακινηθούν σε άλλο κέντρο υγείας, ενώ από το Σεπτέμβριο δρομολογείται και η εναλλάξ λειτουργία των Κέντρων υγείας Πάργας και Θεσπρωτικού με ότι αυτό συνεπάγεται για τις κατοίκους των συγκεκριμένων περιοχών που δε έχουν ούτε αγροτικό γιατρό.
«Τα κέντρα υγείας και το νοσοκομείο του νομού απαξιώνονται και κινδυνεύουν» είπε ο κ. Βουγέλης και εξήγησε ότι οι δομές υγείας στο νομό βρίσκονται στο παραπέντε πριν την ανακοπή. Ο ίδιος μίλησε για τα επόμενα «χτυπήματα» που θα τα οδηγήσουν στη λειτουργική κατάρρευσης και στο κλείσιμο όπως ο μειωμένος κατά 17% προϋπολογισμός για το 2014 αλλά και η λειτουργική διασύνδεση με γειτονικό νοσοκομείο κατά πάσα πιθανότητα αυτό της Λευκάδας.
Ο κ. Βουγέλης ανέφερε ότι η μετακίνηση γιατρών από άλλα νοσοκομεία και κέντρα υγείας αλλά και η πρόσληψη επικουρικών γιατρών για ένα χρόνο δεν λύνει τα πολλά προβλήματα που υπάρχουν στο νοσοκομείο Πρέβεζας το οποίο χρειάζεται προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
Τα σπασμένα θα κληθούν να τα πληρώσουν οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι και οι ανασφάλιστοι» είπε ο κ. Βουγέλης και κάλεσε τους πολίτες τις Πρέβεζας να στηρίξουν τους αγώνες των εργαζομένων που έχουν προγραμματιστεί για το επόμενο διάστημα.