Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Αγωνία για το Κέντρο Υγείας της Πάργας

parga4 Τον σοβαρό κίνδυνο που διατρέχουν οι μόνιμοι κάτοικοι αλλά και οι τουρίστες που φτάνουν στην περιοχή αναδεικνύει με την επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας ο Δήμαρχος Πάργας Θανάσης Λιόλιος.
Η κατάσταση στο χώρο της δημόσιας υγείας είναι δυστυχώς τραγική και η υποβάθμιση στα Κέντρα Υγείας συνεχής. Θύματα της οικονομικής κρίσης αλλά και της αλλοπρόσαλλης πολιτικής που ακολουθεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και της ΥΠΕ.
Κι αν για κάθε περιοχή η υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας αποτελεί πλήγμα, για την Πάργα αυτό είναι διπλό, καθώς δεν παρέχεται αίσθημα ασφάλειας στους χιλιάδες τουρίστες που την επιλέγουν ως προορισμό τους.
Ενδεικτική της κατάστασης είναι η επιστολή του Δημάρχου προς τον Υπουργό Υγείας, η οποία κοινοποιείται και στους βουλευτές του Νομού Πρέβεζας. Αναλυτικά ο κ. Λιόλιος αναφέρει:
 
"Κύριε Υπουργέ η παρατεταμένη λειτουργία των Κέντρων Υγείας στο Δήμο μας με έλλειψη σε ιατρικό προσωπικό βάζει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών αλλά συγχρόνως υποβαθμίζει το επίπεδο των υπηρεσιών μας με αποτέλεσμα την υποβάθμιση του τουρισμού μας. Εδώ και δυο χρόνια οικοδομούμε σχεδιασμούς τουριστικής ανάπτυξης στην περιοχή μας με ιδιαίτερα επιτυχημένα αποτελέσματα ώστε και πλούτος να δημιουργηθεί αλλά και θέσεις εργασίας να δημιουργηθούν.
Κύριε Υπουργέ ο κίνδυνος είναι ιδιαίτερος όσο αναφορά την ασφάλεια των πολιτών αλλά και των επισκεπτών. Έχουμε δείξει σαν κοινωνία υπομονή σε σχέση με πολιτικές οικονομικές αλλά δεν μπορούμε πια να υπομένουμε τον κίνδυνο για την υγεία των παιδιών μας και των οικογενειών μας. Παρακαλώ για τις ενέργειές σας ώστε να ξεπεραστεί το συντομότερο δυνατόν το πρόβλημα. Κύριε Υπουργέ η παρατεταμένη ανοχή είναι ενοχή.