Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Ολοκληρώθηκε το προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στα Ιωάννινα

PROSYNEDRIO 19 5 13Με κριτική αλλά και με αυτοκριτική ολοκληρώθηκε το προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στα Γιάννινα. Είχαν προηγηθεί συναντήσεις με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς της Ηπείρου όπου συζητήθηκαν όλα τα φλέγοντα ζητήματα της περιοχής. Το γεγονός ότι δεν παρίσττατο κανένας υπουργός ή ανώτερος κυβερνητικός εκπρόσωπος, όμως και η πολύ γρήγορη αποχώρηση του γραμματέα του κόμματος Μανώλη Κεφαλογιάννη, έκανε πολλούς συνέδρους να αποχωρήσουν νωρίς και άλλους να μην μιλήσουν καθόλου.
Στη συνέντευξη τύπου που είχε ανακοινωθεί παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΚΕ συνεδριακών διαδικασιών Φίλιππος Ταυρής, η εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας Άννα Ασημακοπούλου και ο βουλευτής Ιωαννίνων Κώστας Τασούλας. Ουσιαστικές ειδήσεις δεν υπήρξαν. Τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας θέλησαν να δώσουν ένα σαφές μήνυμα αισιοδοξίας προς την κοινωνία... Χαρακτηριστικό πάντως είναι το γεγονός ότι ο κ. Ταυρής δεν θέλησε να απαντήσει για κανένα ζήτημα που άπτεται των κυβέρνησης. «Η δική μας παρουσία αφορά το κόμμα κι όχι την κυβέρνηση. Δεν θέλω να γίνω απολογητής της κυβέρνησης» ήταν η απάντησή του σε σχετικό ερώτημα.
 
Κλειστά τα χαρτιά του και για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, σημειώνοντας ότι είναι ένα θέμα με το οποίο η Νέα Δημοκρατία θα ασχοληθεί μετά την ολοκλήρωση του συνεδρίου, δηλαδή από την 1η Ιουλίου.
Αναφερόμενος στο συνέδριο και τους στόχους του σημείωσε ότι «σκοπεύουμε να αλλάξουμε τα πάντα εκτός από τον πυρήνα της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας».
Αναγνώρισε ότι υπάρχει προβληματισμός στην κοινωνία αλλά δεν υπάρχει μεμψιμοιρία και σημείωσε ότι ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας είναι να διαφυλάξει την αστική δημοκρατία από τις επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και τη δημοκρατία από την πολιτική της Χρυσής Αυγής.
«Στο οδοιπορικό που κάνει η Νέα Δημοκρατία, ακούμε τη φωνή της κοινωνίας, συλλέγουμε τις προτάσεις και διαπιστώνουμε ότι η πολιτική μας ιστορικά δικαιώνεται. Στόχος μας είναι να φέρουμε του νέους κοντά στη Νέα Δημοκρατία και η πυξίδα της πολιτικής μας είναι να δημιουργήσουμε τη νέα μεταπολίτευση. Προεκλογικά ο Αντώνης Σαμαράς είχε πει ότι θα καταφέρουμε, σήμερα λέμε ότι τα καταφέρνουμε και πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα πούμε τα καταφέραμε», ανέφερε στη δήλωσή της η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Άννα Ασημακοπούλου.
Ο βουλευτής Ιωαννίνων Κώστας Τασούλας τέλος, τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία με σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση, μπορεί να παίρνει πολιτικό κόστος, όμως είναι η μόνη που δίνει λύσεις και απαντήσεις στα θέματα της Ελλάδας.