Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Σ. Ιωάννου- Χ. Μπαίλης: Η θέση τους για το στρατόπεδο Κονκουρή

STRATOPEDO Την έντονη αντίδραση των αυτοδιοικητικών αρχών της Πρέβεζας προκαλεί η απόφαση για πώληση του στρατοπέδου Κονκουρή, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ. Είναι εντυπωσιακό δε το γεγονός ότι οι αρμόδιοι δεν μπήκαν καν στον κόπο να ενημερώσουν τους τοπικούς φορείς, οι οποίοι έπεσαν κυριολεκτικά από τα σύννεφα.
Το συγκεκριμένο στρατόπεδο βρίσκεται στις παρυφές της πόλης. Μετά την ένταξή του στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, ο Δήμος της Πρέβεζας ανέθεσε και ολοκλήρωσε μελέτη πολεοδόμησης. Κι αυτό στο πλαίσιο συμφωνίας με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ως προϋπόθεση για να του παραχωρηθούν τα υπόλοιπα στρατόπεδα που βρίσκονται εντός του πολεοδομικού ιστού.Πρόκειται στην ουσία για μία εξέλιξη που επηρεάζει το σύνολο της συμφωνίας που είχε επιτευχθεί και την καθιστά πλέον πιο μετέωρη από όσο την έχουν καταστήσει τα νέα δεδομένα της εποχής.
Ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, μιλώντας στο Epiruspost.gr εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του με την εξέλιξη αυτή. «Διαφωνούμε κάθετοι με την πώληση του στρατοπέδου. Διαφωνούμε με την προοπτική αυτή, από τη στιγμή μάλιστα που είχε γίνει ένας άλλος σχεδιασμός. Και διαφωνούμε γιατί το δημόσιο έχει στην περιοχή άλλη, σημαντική, περιουσία την οποία οφείλει να αξιοποιήσει» τόνισε ο κ. Ιωάννου.
Προβληματισμένος εμφανίστηκε και ο δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαίλης, ο οποίος υπογράμμισε την ανάγκη αξιοποίησης των στρατοπέδων της περιοχής, τα οποία σήμερα αποτελούν εστίες ντροπής για την πόλη του. Εγκαταλειμμένα, χωρίς κανείς να ενδιαφέρεται για την τύχη τους, καθώς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ποτέ δεν υλοποίησε τις συμφωνίες για παραχώρηση στο Δήμο.
«Δεν έχουμε αντίρρηση στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Όμως αυτή θα πρέπει να γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη των τοπικών κοινωνιών και με γνώμονα το μέγιστο συμφέρον για το δημόσιο. Στην προκειμένη περίπτωση δεν είχαμε καμία ενημέρωση για την πώληση του στρατοπέδου, ούτε γνωρίζουμε για ποια χρήση παραχωρείται. Πρόκειται για δύο κρίσιμους παράγοντες για τους οποίους ο Δήμος πρέπει να έχει ενημέρωση» τόνισε ο κ. Μπαίλης.
Εν τω μεταξύ συγκεχυμένη παραμένει η εικόνα για την ακριβή θέση του ακινήτου, έκτασης 54 στρεμμάτων στην παραθαλάσσια ζώνη της Αμμουδιάς που οδεύει επίσης προς πώληση.