Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Μπαίνει στο μικροσκόπιο η αγροτική αγορά

AFROTES DHMARXEIO Από κόσκινο αναμένεται να περάσει πλέον η Αγροτική Αγορά της Πρέβεζας καθώς τα τελευταία γεγονότα που λίγο έλειψε να καταλήξουν σε τραγωδία κινητοποιούν φορείς και αρχές. Η Αγροτική Αγορά την οποία ξεκίνησαν νέοι αγρότες της Πρέβεζας αποτέλεσε ένα πείραμα που στηρίχθηκε από όλους και μια πρωτοβουλία που έτυχε πολλών κολακευτικών σχολίων.
Η διαφάνεια στη λειτουργία της όμως είναι επιβεβλημένη και μετά την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα όσοι δραστηριοποιούνται σε αυτή αλλά και η Ένωση Νέων Αγροτών θα πρέπει να είναι οι πρώτοι που θα την επιδιώκουν και θα την επιβάλλουν. Οι ίδιοι οφείλουν άμεσα να μην επιτρέψουν καμία σκιά πάνω από τη λειτουργία της, πράγμα που προς το παρόν δεν συμβαίνει.Ο Πρόεδρος της ΕΝΑ Πρέβεζας αποχώρησε από τη σύσκεψη που είχε συγκαλέσει ο Δήμαρχος Χρήστος Μπαίλης με αντικείμενο την καλύτερη λειτουργία της αγροτικής αγοράς, χωρίς να δοθούν επίσημα εξηγήσεις. «Εμείς στηρίξαμε την πρωτοβουλία αυτή με κάθε τρόπο. Αυτό όμως που μας ενδιαφέρει είναι να διασφαλίσουμε τη διαφανή λειτουργία της. Και η διαφάνεια διασφαλίζεται μέσα από τους ελέγχους που είναι θεσμοθετημένα να διενεργήσουν συγκεκριμένα όργανα κι υπηρεσίες» ανέφερε ο κ. Μπαίλης σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του.
Στη διάρκεια της συνάντησης που έγινε και στην οποία μετείχαν και εκπρόσωποι των οπωροπωλών ο Δήμαρχος Πρέβεζας άκουσε τα ζητήματα που τέθηκαν από τους εκπροσώπους των φορέων αναφορικά με την λειτουργία της Αγοράς ενημερώνοντάς τους και για τις επαφές που είχε ο ίδιος με τον Υπουργό Αγροτικης Ανάπτυξης προκειμένου να δημοσιευτεί το συντομότερο δυνατό ο κανονισμός λειτουργίας , βάσει και των προτάσεων που θα καταθέσει ο Δήμος της Πρέβεζας.
Ο Δήμαρχος Πρέβεζας μίλησε για ταύτιση απόψεων με τους εκπροσώπους των οπω ροπωλών υπογραμμίζοντας ότι ο Δήμος από την πρώτη στιγμή υποστήριξε την συμμετοχή μόνο παραγωγών στην Αγροτική Αγορά προκειμένου αφενός οι ίδιοι να ενισχύσουν το εισόδημά τους και αφετέρου οι καταναλωτές να προμηθεύονται ποιοτικά προιόντα σε φθηνές τιμές.
Οι υπηρεσίες του Δήμου θα κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση, προασπίζοντας την παρουσία των παραγωγών στην Αγροτική Αγορά ενώ ο κ. Μπαίλης ανέφερε ότι ο ίδιος βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες υπηρεσίες έτσι ώστε το συντομότερο δυνατό να διευθετηθεί το θέμα του κανονισμού λειτουργίας.