Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Συνεργασία για την αξιοποίηση των στρατοπέδων της Πρέβεζας

Την πρόθεσή τους να συνεργαστούν και να συμβάλουν από τη μεριά τους στην αξιοποίηση των στρατοπέδων της Πρέβεζας εξέφρασαν οι εκπρόσωποι του Ταμείου Εθνικής Άμυνας στην πρόσφατη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη, κ. Στράτου Ιωάννου, και παρουσία του βουλευτή Πρέβεζας, κ. Τσουμάνη, του δημάρχου Πρέβεζας, κ. Μπαΐλη, της προϊσταμένης της ΛΓ΄ Εφορίας Αρχαιοτήτων, κας Μερκούρη, του αστυνομικού υποδιοικητή, κ. Σιόρεντα και υπηρεσιακών παραγόντων.
Οι εκπροσώποι του ΤΕΘΑ, που είναι ιδιοκτήτης και διαχειριστής όλων των ακινήτων του στρατού, εμφανίστηκαν θετικοί στα αιτήματα για την αξιοποίηση των στρατοπέδων κυρίως του Αγίου Ανδρέα και του Αγίου Γεωργίου και πρόθυμοι να σταθούν αρωγοί στην προσπάθεια των τοπικών αρχών για την κοινωνία της Πρέβεζας.Από τη μεριά της τοπικής αυτοδιοίκησης υπήρξε κλίμα σύμπνοιας και αγαστής συνεργασίας μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας, κ. Ιωάννου, και του δημάρχου Πρέβεζας, κ. Μπαΐλη, με την υποστήριξη και του τοπικού βουλευτή κ. Τσουμάνη, ο οποίος έχει ήδη πραγματοποιήσει με τον κ. Ιωάννου επισκέψεις στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας για το εν λόγω ζήτημα.
 
Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε η σύσταση μιας ομάδας εργασίας με μέλη τόσο από την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, όσο και από το Δήμο, η οποία ανέλαβε μέχρι το τέλος του χρόνου να έχει αποστείλει στο ΤΕΘΑ αναλυτική μελέτη/ πρόταση με τους προτεινόμενους τρόπους παραχώρησης των στρατοπέδων, και πλάνο για την εξέλιξη της διαδικασίας και της χρηματοδότησης.Οι εκπρόσωποι του Ταμείου Εθνικής Άμυνας υποσχέθηκαν πως το αργότερο μέχρι το Πάσχα θα έχουν έτοιμη την εισήγησή τους προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.