Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Συναγερμός τα ξημερώματα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Πρέβεζας!

Συναγερμός σήμανε στις 3 περίπου τα ξημερώματα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Πρέβεζας, από φωτιά που εκδηλώθηκε κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της Κασσώπης και ευτυχώς σβήστηκε εγκαίρως. Η φωτιά εκδηλώθηκε στο ίδιο σημείο όπου συνέβησαν άλλα δύο ανάλογα περιστατικά τις τελευταίες μέρες και έγινε αντιληπτή από κατοίκους οι οποίοι ειδοποίησαν την πυροσβεστική υπηρεσία.
Οι συγκεκριμένες πυρκαγιές έχουν προβληματίσει ιδιαίτερα τόσο τους κατοίκους της περιοχής όσο και την αρχαιολογική υπηρεσία, αλλά και τις μοναχές της Μονής του Αγίου Δημητρίου.Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα μέλη της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Πρέβεζας συνέδραμαν τις τελευταίες μέρες ουσιαστικά το έργο της πυροσβεστικής υπηρεσίας, πραγματοποιώντας περιπολίες περιμετρικά του αρχαιολογικού χώρου όλο το βράδυ. Παρόλα αυτά καταγράφηκαν τρεις απόπειρες εμπρησμού στο ίδιο σημείο, οι οποίοι θα μπορούσαν να είχαν πάρει μεγάλες διαστάσεις αν δεν υπήρχε η επιφυλακή από πλευράς υπηρεσιών, κατοίκων και εθελοντών.
 
Η πυροσβεστική υπηρεσία παρακολουθεί στενά την υπόθεση, ενώ διενεργούνται έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών.Εν τω μεταξύ λίγες ώρες νωρίτερα , στις 12 περίπου το βράδυ, στην εθνική οδό Πρέβεζας –Ιωαννίνων - λίγο μετά τη Νικόπολη- έπεσε ένα μεγάλο δέντρο στον δρόμο. Έως ότου φτάσουν οι αρμόδιες αρχές για να απομακρύνουν το δέντρο ένα αυτοκίνητο το οποίο κατευθύνονταν στην Εθνική Οδό έπεσε πάνω στο δέντρο με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρές υλικές ζημιές. Χρειάστηκε δε να διακοπεί η κυκλοφορία για μισή περίπου ώρα, έως ότου η πυροσβεστική υπηρεσία κόψει και απομακρύνει το δέντρο. Tέλος, η Πυροσβεστική Υπηρεσία χθες τα ξημερώματα δέχτηκε κλήση για φωτιά που εκδηλώθηκε σε σκαπτικό μηχάνημα το οποίο βρίσκονταν σταθμευμένο μέσα στον Λούρο. Το πυροσβεστικό όχημα που έφτασε στο σημείο έσβησε την φωτιά, ερευνώντας εάν πρόκειται για εμπρησμό ή για βραχυκύκλωμα.

πηγη