Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Πρέβεζα: Ανακάλυψαν νέο κόλπο για να μην κόβουν αποδείξεις

Το κόλπο είναι γνωστό εδώ και καιρό και πιθανόν πολλοί από εσάς που διαβάζετε αυτές τις γραμμές έχετε πέσει θύματα ορισμένων "έξυπνων" (και μετρημένων στα δάκτυλα του ενός χεριού ευτυχώς) επιχειρηματιών της πόλης μας που εφαρμόζουν αυτό το κόλπο για να μην κόβουν αποδείξεις. Τι γίνεται λοιπόν;

Ορισμένα καταστήματα εστίασης (λίγα είναι η αλήθεια) που παραδίδουν φαγητό κατ' οίκον (delivery) αντί μαζί με την παραγγελία -στην οποία στην τελική τιμή περιλαμβάνεται και ΦΠΑ- να στέλνουν απόδειξη λιανικής πώλησης στέλνουν το δελτίο παραγγελίας που φυσικά δεν έχει καμία αξία για εμάς, αλλά μεγάλη αξία για τον "έξυπνο μαγαζάτορα" ο οποίος γλυτώνει το ΦΠΑ.
 
Ο "έξυπνος καταστηματάρχης" φυσικά δημιουργεί συνθήκες άνισου ανταγωνισμού και με τον καταστηματάρχη ο οποίος όντας έντιμος κόβει αποδείξεις με αποτέλεσμα να αυξάνει το κόστος παραγωγής του αφού αποδίδει ΦΠΑ.
 
Για όλους αυτούς τους λόγους και για να μην περνιούνται για έξυπνοι ορισμένοι σε αυτή την πόλη την επόμενη φορά που θα παραγγείλετε και σας στείλουν δελτίο παραγγελίας αντί για απόδειξη γυρίστε την παραγγελία πίσω. 
 
ΈΧΕΤΕ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ
 
Στην περίπτωση μάλιστα που είστε και μερακλήδες στείλτε με τον παραγγελιοδόχο ορισμένες "ευχές" στον "έξυπνο μαγαζάτορα".
 
Αντε γιατί πολλοί έξυπνοι μαζεύτηκαν σε αυτή την πόλη...