Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Έρχεται δύσκολος χειμώνας για τα μαγαζιά της Πρέβεζας

Ένα πολύ δύσκολο φθινόπωρο και ακόμη ένας πιο δύσκολος χειμώνας περιμένουν την τοπική αγορά, όπως επισημαίνουν οι καταστηματάρχες της Πρέβεζας. Τελείωσε η περίοδος των θερινών εκπτώσεων και ήδη με την είσοδο του Σεπτεμβρίου έχει ξεκινήσει η περίοδος των προσφορών. Είτε πριν την έναρξη των εκπτώσεων, είτε στη μέση της συγκεκριμένης περιόδου, είτε τώρα, που έχουν τελειώσει, δεν φαίνεται να υπάρχει και τίποτα διαφορετικό.
 

Σύμφωνα με τον εμπορικό κόσμο η πραγματικότητα, είναι μαύρη και άραχνη. Οι θερινές εκπτώσεις μπορεί να έφεραν περισσότερο κόσμο στα μαγαζιά, δεν αύξησαν όμως τον τζίρο, η μείωση του οποίου κυμάνθηκε σε χαμηλότερα από τα περσινά επίπεδα, αφού η βελτιωμένη εικόνα της έναρξης περιορίστηκε τελικά στο πρώτο 15νθήμερο των εκπτώσεων. Είναι ολοφάνερο ότι, οι καταναλωτές ήταν διστακτικοί και πιο προσεκτικοί στις αγορές τους, παρά το γεγονός ότι οι φετινές εκπτωτικές τιμές ήταν κατά 60%-70% φθηνότερες, σε πολλά καταναλωτικά αγαθά. Το πρόβλημα ρευστότητας εντείνεται από το αίτημα των προμηθευτών για εξόφληση μετρητοίς στις παραγγελίες.
 
«Τέρμα πλέον οι επιταγές» μας είπε έμπορος της περιοχής και πρόσθεσε ότι τα λουκέτα που αναμένονται το επόμενο διάστημα, θα ξαναφέρουν την εμπορική αγορά σε πολύ παλιές εποχές, τότε που τα καταστήματα ήταν ελάχιστα και μεγάλα. Οι έμποροι σημειώνουν τέλος ότι, ο μόνος τρόπος για να μην «βουλιάξουν» είναι όλοι μας να στηρίζουμε συνεχώς την τοπική αγορά και φυσικά απαραίτητο είναι και οι ίδιοι οι επαγγελματίες να προσαρμόσουν απόλυτα τις τιμές τους, προκειμένου να διευκολύνουν το καταναλωτικό κοινό.

πηγή