Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Στέργιος Γιαννάκης: «Yψιστης σημασίας η πρωτοβουλία για τη Νικόπολη»

Έχει ξεκινήσει στον Νομό μας, με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας και με την συνδρομή της ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, υπό την Προεδρεία της κυρίας Καίτης Τζιτζικώστα, η προσπάθεια για την ένταξη της Νικόπολης στον κατάλογο των μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.
Όσο διαρκούσε η προεκλογική περίοδος δεν θέλησα να αναφερθώ σ’ αυτήν την προσπάθεια, θεωρώντας ότι ένα τέτοιο εγχείρημα απαιτεί την καθολική στήριξη της τοπικής κοινωνίας και όχι μόνον.
Με το πέρας των εκλογών, είμαι σε θέση, ως απλός πολίτης, να ενώσω τη φωνή μου και την προσπάθειά μου προς την κατεύθυνση της επίτευξης του συγκεκριμένου στόχου.

Ο Νομός μας έχει πληθώρα αρχαιολογικών χώρων, εκ των οποίων δύο είναι μοναδικής παγκόσμιας αναγνώρισης και αναφοράς: η Νικόπολη και το Νεκρομαντείο.
Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι ύψιστης σημασίας και απαιτεί την διάχυση της σχετικής πληροφόρησης αφ’ ενός, αλλά και την ευαισθητοποίηση ολόκληρης της κοινωνίας αφ’ ετέρου.
Είναι σαφές, ότι τίθεμαι στην διάθεση των διοργανωτών, όπως πιστεύω και πλήθος άλλων συμπατριωτών μας, για να διανύσουμε με αποτελεσματικότητα, με κοινή, καθολική προσπάθεια, αυτή τη διαδρομή.
Έχω την άποψη ότι ακριβώς τέτοιες δράσεις και πρωτοβουλίες αποτελούν την μεγάλη πρόκληση για το μέλλον του τόπου μας, και συμβάλλουν στις προϋποθέσεις ανάπτυξης του Νομού μας.
Αυτό το «κάλεσμα της Νικόπολης», μας αφορά όλους για τους προφανείς λόγους.