Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Εκπομπή για τη διαχείριση της Δημόσιας Περιουσίας στο ράδιο "energy"

Η Ελλάδα βρίσκεται ένα βήμα πριν τηνολοκληρωτική  καταστροφή. Σε αυτή τηνκατάσταση έτσι όπως έχει διαμορφωθεί με συνεχείς μειώσεις μισθών, αυξήσεις στηφορολογία, απολύσεις και  κατάργηση εργασιακών κεκτημένων, επιβολή χαρατσιών κτλ, αυτοί που καλούνται να  σηκώσουν τα  ¨βάρη¨ της εφαρμοζόμενης πολιτικής  είναι οι συνήθως ¨ύποπτοι¨ μισθωτοί,συνταξιούχοι και οι άνεργοι.

Από την άλλη πλευρά σε αυτή τηδύσκολη χρονική συγκυρία δεν υπάρχει πολιτική βούληση  να συνεισφέρουν οι έχοντες και οι κατέχοντεςάλλα και δεν υλοποιείται  καμίαοργανωμένη προσπάθεια περιστολής των προκλητικών  δημόσιων δαπανών.
Χαρακτηριστική περίπτωση κατασπατάλησηςδημοσίου χρήματος είναι η   διαχείρισητης δημόσιας ακίνητης περιουσίας με την πληρωμή υπέρογκων ποσών  για ενοικίασεις κτιρίων  για τη στέγαση δημοσίων υπηρεσιών, τη  στιγμή μάλιστα που το ελληνικό δημόσιο διαθέτεικτίρια τα οποία μπορεί να αξιοποιήσει για το σκοπό αυτό.
Συγκεκριμένο παράδειγμα  είναι η παραχώρηση του κτιρίου της πρώην λέσχηςαξιωματικών στην Πρέβεζα, ένα κτίριο 1000 τ.μ, στην Ένωση Ελλήνων Αποστράτων,που στο πλαίσιο μιας  χρηστής διαχείρισηςθα μπορούσε καλύψει τις ανάγκες στέγασης μιας δημόσιας υπηρεσίας απαλλάσσονταςτο ελληνικό δημόσιο από μια σημαντική δαπάνη.
Παρ΄ όλες τις προσπάθειες που έγιναναπό την κτηματική υπηρεσία Πρέβεζας δεν έχει εξευρεθεί λύση στο θέμα, καθώςαυτές οι προσπάθειες βρίσκονται αντιμέτωπες με ένα δαιδαλώδες γραφειοκρατικόκαι δυσκίνητο σύστημα που αδυνατεί να επιβληθεί και να συντονίσει τις αρμόδιες υπηρεσίεςτων υπουργείων Οικονομίας και Άμυνας.        
Αύριο Παρασκευή 18/5/2012 στις 10.00π.μ η εκπομπή «Το Βήμα στον Πολίτη» του Κώστα Καζαντζίδη  στο ραδιοφωνικό σταθμό energy 93.4 θα ασχοληθείμε το σημαντικό θέμα της διαχείρισης της περιουσίας του δημόσιου καθώς και τιςδαπάνες για τη μίσθωση κτιρίων για τη στέγαση υπηρεσιών.
Για το θέμα αυτό καλεσμένος στο στούντιο είναι Γιώργος Τσιλιγκίρης που ανέδειξετο θέμα, ενώ τηλεφωνικές παρεμβάσεις θα γίνουν από το βουλευτή Πρέβεζας τουΠΑΣΟΚ Βασίλη Ιωάννου, τον Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας Ευστράτιο Ιωάννου και το οδήμαρχο Πρέβεζας κ. Χρηστό Μπαϊλη.