Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Ας αναλάβουν όλοι τις ιστορικές τους ευθύνες...

Φίλες και φίλοι,
το ΠαΣοΚ κληρονομόντας ένα ουσιαστικά χρεωκοπημένο Κράτος από τη διακυβέρνηση της συντηρητικής παράταξης της Νεας Δημοκρατίας του Κ. Καραμανλή και μέσα σε ένα διεθνές, αλλά κυρίως ένα συντηρητικό Ευρωπαϊκό οικονομικό περιβάλλον προσπάθησε να κρατήσει τη χώρα μακριά από την κατάρρευση.


Στην προσπάθεια αυτή και μέσα από την ασφυκτική πίεση για άμεση χρηματοδότηση της χώρας για να συνεχίσει να λειτουργεί, αναγκάστηκε να υιοθετήσει μέτρα και πολιτικές πέρα κα πάνω από το ιδεολογικό του πλαίσιο.
Ένας πολιτικός χώρος λοιπόν, που έδωσε τόσα πολλά στον Ελληνικό λαό και τον μη-προνομιούχο Έλληνα, σήμερα είναι πια το τρίτο κόμμα στη Βουλή, πληρώνοντας και δικές του παθογένειες ετών αλλά και την εκρηκτική οικονομική κατάσταση διεθνώς.
Κανείς από εμάς που υποστηρίζουμε αυτό τον χώρο, δεν ήμασταν και δε θα είμαστε ποτέ “μνημονιακοί” όπως κάποια κομμάτια της “αριστεράς” προσπαθούν να μας κατατάξουν.
Το “μνημόνιο” και τα χρήματα που μας δίνουν οι άλλοι Ευρωπαϊκοί λαοί είναι το έσχατο μέσο για να μη καταρρεύσει η χώρα και διορθώνοντας τα δικά μας κακώς κείμενα και τις δικές μας παθογένειες να ξαναγίνουμε ένα αυτοδύναμο Κράτος με προστασία πάνω από όλα των πιο αδύναμων κοινωνικά ομάδων του λαού μας.
Όπως και κανείς από εμάς που στηρίζουμε την παράταξη αυτή, δεν είμαστε εδώ γιατί έχει εκλεχθεί στα αξιώματα η δική μας επιλογή προσώπου, αλλά γιατί πιστεύουμε ότι το ΠαΣοΚ εκφράζει την ρεαλιστική Κεντροαριστερή πρόταση διακυβέρνησης.
Είμαστε πάντα εδω ανεξάρτητα από πρόσωπα αλλά από τις πολιτικές.
Τα πρόσωπα έρχονται και παρέρχονται και όσοι ήταν σ'αυτή την παράταξη μόνο για συγκεκριμένες προσωπικές επιλογές, μάλλον άλλους προσωπικούς σκοπούς θα ήθελαν να εξυπηρετήσουν .
Κλείνοντας θέλω να τονίσω ότι το διακύβευμα των οριακά κρίσιμων εκλογών της 17ης Ιουνίου, μέσα στο νέο με μεγαλύτερη ευελιξία και αλληλεγγύη προς τη χώρα μας Ευρωπαϊκό περιβάλλον μετά την εκλογή Ολάντ, ειναι μια νέα ρεαλιστική Κεντροαριστερή πρόταση διακυβέρνησης της χώρας.
Μακριά από λαϊκίστικες και ορισμένες φορές επικίνδυνες πολιτικές φωνές που δυστυχώς ανέξοδα εκφράζονται από το ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σήμερα είναι δεύτερο κόμμα και πλέον έχει ευθύνες διακυβέρνησης και όχι μόνο στείρας αντιπολιτευτικής έκφρασης.
Η Ελληνική κοινωνία έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα μιας ρεαλιστικής κεντροαριστερής διακυβέρνησης εντός Ευρώπης.
Ας αναλάβουν λοιπόν όλοι τις ιστορικές τους ευθύνες. Το ΠαΣοΚ πάντα τις αναλαμβανε στα δύσκολα το ίδιο κάνει και σήμερα.
Και επειδή προσωπικά πια, όλοι καταθέτουμε τις “ταυτότητές” μας χωρίς να έχουμε αποκομίσει το παραμικρό προσωπικό ή οικογενειακό αθέμιτο όφελος, θα είμαστε εδώ στον διαρκή και καθημερινό αγώνα να κάνουμε την κοινωνία μας πιο δημοκρατική, πιο αξιοκρατική και πιο δίκαια με επίκεντρο τον άνθρωπο, μακριά από αγκυλώσεις, συντεχνειακά συμφέροντα και πολιτικό παρασιτισμό.
Φώτης Ζέρβας – Μέλος Νομαρχιακής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα και Ανασυγκρότησης ΠαΣοΚ