Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Β. Ιωάννου «Οφείλουμε όλοι να κατανοήσουμε σωστά το μήνυμα των εκλογών»

Πολλά και ενδιαφέροντα ήταν τα όσα δήλωσε στη Σαββατιάτικη εκπομπή του Δημήτρη Λούπα «Παράθυρο στον Αμβρακικό» , στο Ράδιο Πρέβεζα, ο νεοεκλεγείς Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Βασίλης Ιωάννου.
Ο κ. Ιωάννου αναφέρθηκε στο μήνυμα των εκλογών, αναγνώρισε τη βαριά ήττα που υπέστη το ΠΑΣΟΚ και ζήτησε να υπάρξει Κυβέρνηση συνεργασίας , η οποία και θα αναλάβει να βγάλει τη χώρα από τα μεγάλα αδιέξοδα και την κρίση.


«Το ΠΑΣΟΚ , τόνισε ο κ. Ιωάννου ,υπέστη βαριά ήττα. Ο λαός το τιμώρησε γιατί το θεώρησε αποκλειστικά υπεύθυνο για τις επιπτώσεις της κρίσης , για την ανεργία , για τις μειώσεις μισθών και συντάξεων κλπ.



Δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό , ούτε για το ότι η χώρα δεν χρεοκόπησε και παραμένει όρθια στο ευρώ ,ούτε γιατί μειώθηκε το χρέος , ούτε για το ότι διασφαλίστηκε η χρηματοδότηση της χώρας.



Οι πολίτες με την ψήφο τους ζήτησαν αλλαγή πορείας και αλλαγή του πολιτικού σκηνικού.



 Οφείλουμε όλοι με γενναιότητα και ευθυκρισία να κατανοήσουμε το εκλογικό αποτέλεσμα και να βγάλουμε τα σωστά συμπεράσματα.»



Συνεχίζοντας ο κ. Ιωάννου και απαντώντας σε σχετική ερώτηση επανέλαβε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα πολιτικό αδιέξοδο και η μόνη λύση είναι όλες οι πολιτικές δυνάμεις να αρθούν στο ύψος των ευθυνών τους και να προχωρήσουν στη συγκρότηση μιας Κυβέρνησης η οποία θα βγάλει τη χώρα από την πολύπλευρη κρίση.



« Ο λαός ζήτησε μεν αλλαγή , δεν έδωσε όμως καθαρή εντολή σε ένα κόμμα.
Ο λαός απαίτησε με την ψήφο του συνεργασία και συνεννόηση.
Οφείλουμε όλοι να μιλήσουμε με ειλικρίνεια και υπευθυνότητα και να αποφύγουμε να οδηγήσουμε τη χώρα σε νέες εκλογές , οι οποίες μπορεί να αποδειχθούν καταστροφικές.»
Ο κ. Ιωάννου δεν παρέλειψε για μια ακόμη φορά να ευχαριστήσει τους χιλιάδες των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ , οι οποίοι όπως είπε «άντεξαν» το βαρύ πολιτικό κλίμα και στήριξαν το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ ενώ απαντώντας στην ερώτηση για το πώς κρίνει τις τελευταίες πρωτοβουλίες του κ. Βενιζέλου τόνισε χαρακτηριστικά.

«Λυπάμαι γιατί πολλά από όσα σήμερα συμβαίνουν τα είχα έγκαιρα προβλέψει.
Θυμούνται οι ακροατές σας ότι σε παλαιότερη εκπομπή σας ,είχα χαρακτηρίσει την Κυβερνητική πολιτική άδικη , αντιλαϊκή και αναποτελεσματική.
Είχα μάλιστα τονίσει ότι ο Ελληνικός λαός είναι ιδιαίτερα θυμωμένος με τα λάθη , τις παραλείψεις αλλά και τις πολιτικές συμπεριφορές των στελεχών μας και αυτός ο θυμός και η οργή θα εκφραστεί στην κάλπη.
Έγκαιρα είχα επισημάνει στη νέα ηγεσία , ότι αν το ΠΑΣΟΚ δεν ανασυγκροτηθεί οργανωτικά , ιδεολογικά και προγραμματικά τότε στις εκλογές θα υποστούμε στρατηγική ήττα ,με κίνδυνο να έχουμε την τύχη της Ένωσης Κέντρου.
Αυτά δεν τα λέω τώρα , τα είπα πολύ καιρό πριν αλλά δυστυχώς δεν βρήκα την ανάλογη ανταπόκριση και δεν ξέρω αν υπάρχει περιθώριο ,οι αλλαγές που προωθούνται τώρα και οι αποφάσεις της τελευταίας στιγμής αν θα φέρουν το ποθούμενο αποτέλεσμα ή τελικά θα αποδιοργανώσουν πλήρως ότι έχει απομείνει.
Σε ότι με αφορά έκανα για μια ακόμη φορά το καθήκον μου και για την παράταξη αλλά και το νομό.
Παρά τις κατά καιρούς διαφωνίες μου , παρά το ότι δεν ήταν στις προθέσεις μου να είμαι υποψήφιος Βουλευτής , ανταποκρίθηκα στην πρόσκληση της ηγεσίας , εντάχθηκα στο ψηφοδέλτιο και έδωσα τον αγώνα με αποτέλεσμα να είμαστε στο νομό 2ο κόμμα και με ποσοστά πολύ καλύτερα από τα πανελλαδικά , να καταφέρουμε να διατηρήσουμε την έδρα.»
Τέλος ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κλήθηκε να σχολιάσει την πιθανότητα να έχουμε και πάλι εκλογές και κυρίως για τη δική του στάση και στρατηγική σ’ αυτές.
«Εύχομαι , τόνισε ο κ. Ιωάννου ,για πολλούς λόγους να αποφευχθούν νέες εκλογές.
Αν όμως αυτές γίνουν , που είναι και το πιθανότερο , τότε θα πρέπει όλοι να συμβάλλουν στην προσπάθεια της παράταξης να ανακάμψει.
Θέλω να τονίσω , δήλωσε με έμφαση ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ότι δεν είμαι διατεθειμένος να σηκώσω από μόνος μου το βάρος των ευθυνών ολόκληρης της παράταξης.
Υποψιάζομαι ότι , κάποιοι γνωστοί στην Πρέβεζα κύκλοι , θα επιχειρήσουν να πάρουν ρεβάνς.
Τους διαβεβαιώνω ότι και αυτή τη φορά ματαιοπονούν.
Δεν είμαι διατεθειμένος να γίνω ο σάκος του μποξ για όλα τα λάθη που έχουν γίνει και δεν πρόκειται να δεχθώ να δώσω μόνος τη μάχη των επόμενων εκλογών. Θα κληθούν όλοι να στηρίξουν τον αγώνα και όλοι θα κριθούν εκ του αποτελέσματος»