Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Σε άμεσο κίνδυνο οι νεφροπαθείς στην Πρέβεζα.

Στον αέρα βρίσκεται η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Γενικό Νοσοκομείο της Πρέβεζας και οι νεφροπαθείς εκπέμπουν σήμα κινδύνου, καθώς τα προβλήματα γι' αυτούς είναι ανυπέρβλητα.
Η Μονάδα λειτουργεί πλέον με έναν γιατρό και δέκα νοσηλεύτριες, οι οποίοι πρέπει να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες πενήντα ασθενών, πράγμα το οποίο είναι αδύνατο, ενώ η μετακίνηση ενός γιατρού από το Νοσοκομείο Φιλιατών που εγκρίθηκε εδώ και μερικές ημέρες ακόμη δεν έχει υλοποιηθεί.
Η Μονάδα έχει μείνει από τις αρχές του 2011 με έναν γιατρό ο οποίος εκτελεί και χρέη διευθυντή. Παρά τις παρεμβάσεις που έγιναν για την ενίσχυσή της αυτές έπεσαν στο κενό καθώς η τακτική του λουκέτου, φαίνεται ότι αποτελεί την εύκολη λύση για την πολιτεία.
Οι νεφροπαθείς της Πρέβεζας χαρακτηρίζουν την κατάσταση επικίνδυνη για τους ίδιους. Ζητούν άμεσα να ληφθούν μέτρα για την ενίσχυση της Μονάδας, αφού σε διαφορετική περίπτωση οι ίδιοι θα είναι υποχρεωμένοι να διανύουν αποστάσεις άνω των 200 χιλιομέτρων, τρεις φορές την εβδομάδα, για να κάνουν την απαραίτητη θεραπεία.

πηγή