Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

ΕΟΣ Πρέβεζας: 28 &29 Ιανουαρίου ανεβαίνουμε στα 2.017 μέτρα!!!


Το Σαββατοκύριακο 28 & 29 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί εξόρμηση του συλλόγου μας στη Λίμνη Πλαστήρα με προορισμό την ανάβαση στην κορυφή των Αγράφων «Μπορλέρο».
Η αναχώρηση θα γίνει από την πλατεία Ανδρούτσου το Σάββατο 28/1 και ώρα 09:00΄
Διανυκτέρευση σε ξενώνα ή στο καταφύγιο «Ελατάκος» και σκηνές.
Την Κυριακή θα γίνει η ανάβαση στην κορυφή «Μπορλέρο». Οι ώρες πορείας είναι περίπου 6 και ο βαθμός δυσκολίας 5. Απαραίτητος πλήρης χειμερινός εξοπλισμός.
Επίσης θα υπάρχει δυνατότητα εναλλακτικής πεζοπορικής διαδρομής για αρχάριους.
Η μετακίνηση θα γίνει με λεωφορείο, εφόσον συμπληρωθούν τα ανάλογα άτομα.
Δηλώσεις συμμετοχής, περισσότερες πληροφορίες και προκαταβολές μέχρι την Πέμπτη 26-1-2012 στον αρχηγό Γιάννη Ζέρβα στο τηλ. 6937390580


Η πιο ορεινή, δυσπρόσιτη και παρθένα περιοχή της Ευρώπης, τα Άγραφα, αν και βρίσκονται στο κέντρο της Ελλάδας, είναι ελάχιστα γνωστή.
Είναι μια από τις πιο σφιχτές ορεινές ενότητες της χώρας μας, που διαστίζετε από ένα πλήθος κορυφώσεων, κοιλάδων, ρεμάτων και διάσελων, που ίσως ομορφότερη και εντυπωσιακότερη να μην υπάρχει σε ολόκληρο τον ορεινό κορμό της Ελλάδας
Περπατώντας το μονοπάτι από τον Ελατάκο, όπου και το καταφύγιο του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Καρδίτσας (Ε.Ο.Σ.Κ.) και διασχίζοντας το σημείο «Πόρτα» Αγράφων με τελικό προορισμό την κορυφή Μπορλέρο, μια ξαφνική βουνοπλημμύρα περιμένει τον ορειβάτη, που θα αγγίξει το θαύμα της πανέμορφης αυτής κορυφής. Αμέτρητοι βράχινοι πύργοι διαχέονται σε όλα τα πλάτη του ορίζοντα. Η τριπλή διαδοχή των κορυφών της Πλάκας, του Φλυτζανιού και των Πέντε Πύργων αρωματίζει τις αισθήσεις…..το οροπέδιο της Νιάλας, γνωστό από την ιστορική συνάντηση των εμπολέμων του Εμφυλίου στις 12 Απριλίου 1947, σε κείνο το καταπληχτικό, απρόσμενο και απίθανο αντάμωμα των αντιπάλων επάνω στην κορυφογραμμή της…με τις πέντε γλυκές και πανέμορφες κορυφές να υψώνονται ολόγυρα του, είναι μοναδικό στον ελλαδικό χώρο, ως ένα πρωτογενές και ανώμαλο οροπέδιο, που στεγάζει τον πιο κτηνοτροφικό οικισμό της χώρας, τη Νεράιδα.